Sentoo veelgestelde vragen

Waar kan ik Sentoo gebruiken bij ENNIA?

Sentoo is momenteel beschikbaar bij het afsluiten van je ENNIA reisverzekering. Sentoo komt ook beschikbaar voor andere verzekeringen.

Waarom kan ik alleen Banco di Caribe kiezen tijdens het afrekenen?

Banco di Caribe is de eerste bank die officieel haar samenwerking met Sentoo aankondigt. Meer banken zullen binnenkort worden toegevoegd en aangekondigd door Sentoo op hun mediakanalen.

Wat is het verschil tussen betalen met Sentoo en betalen van mijn ENNIA factuur via een online overboeking?

Betalingen met Sentoo gebeuren via de mobiel bankieren app of de online banking omgeving van uw eigen bank. Alle betalingsgegevens, zoals ontvanger, bedrag en omschrijving, worden echter automatisch vooraf ingevuld en je weet direct of je Sentoo betaling geslaagd is. Dit betekent ook dat u uw polis binnen enkele minuten ontvangt.

Waarom kan ik mijn eigen bank niet kiezen als ik met Sentoo betaal?

Dit betekent dat uw bank Sentoo nog niet als dienst aanbiedt. Neem voor meer informatie contact op met uw eigen bank.

Ik heb een vraag over een specifieke Sentoo betaling. Met wie kan ik contact opnemen?

Voor vragen over een specifieke Sentoo betaling kun je om te beginnen contact opnemen met ENNIA. Als een ENNIA medewerker de vraag niet kan beantwoorden, kun je direct contact opnemen met Sentoo via de supportpagina.

Brengt Sentoo extra kosten in rekening bovenop betalingen aan ENNIA?

Sentoo brengt geen kosten in rekening bij klanten. Er kunnen echter kosten voor internetbankieren van toepassing zijn, afhankelijk van uw bank.

Ik heb technische problemen

Neem dan contact op met ENNIA. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Sentoo via de supportpagina.

Is Sentoo veilig?

Sentoo hecht veel waarde aan uw veiligheid en de privacy van uw gegevens. Daarom neemt Sentoo verschillende voorzorgsmaatregelen:

  • Sentoo voldoet aan de laatste industriestandaarden en kwaliteitseisen.
  • Er worden geen persoonlijk identificeerbare gegevens opgeslagen en gevoelige databasevelden zijn versleuteld.
  • Sentoo werkt het platform voortdurend bij en controleert het om het verwachte beveiligingsniveau te behouden.
  • Het verkeer is TLS-gecodeerd en het netwerk en de API's worden regelmatig getest.
  • Banken en externe beveiligingsexperts voeren regelmatig audits uit.

Zijn mijn persoonlijke gegevens veilig?

Sentoo slaat zo min mogelijk gegevens op, gevoelige databasevelden zijn extra versleuteld en Sentoo ontvangt geen persoonlijke betaalgegevens van de klanten.

Sentoo gebruikt Plausible, een onafhankelijke analysetool die geen persoonlijke informatie opslaat voor onze analyses.

Kan ik een Sentoo betaling terugdraaien?

U kunt een Sentoo-betaling niet terugdraaien. Binnen uw online banking omgeving geeft u namelijk akkoord op de transactie. Het bedrag wordt direct van uw rekening afgeboekt, net als bij een PIN-betaling in de winkel. Mocht u de aankoop willen annuleren, dan dient u hiervoor contact op te nemen met de partij aan wie u de betaling heeft gedaan.

Moet ik kosten betalen voor een Sentoo-betaling?

Maakt u als consument een Sentoo betaling, dan zijn daar geen extra kosten aan verbonden vanuit ENNIA. Echter zouden er Online Banking kosten in rekening gebracht kunnen worden afhankelijk van uw bank.

Hoe werkt betalen met Sentoo?

Klik hier voor alle informatie over de werking van betalen met Sentoo.

Verschil tussen Sentoo en Creditcard

Als u met Sentoo afrekent, betaalt u via uw eigen bank. Het verschuldigde bedrag wordt dan meteen afgeschreven. Met een creditcardbetaling, betaalt u achteraf de rekening. De termijn, rentepercentages en tarieven voor het gebruik van een creditcard verschillen per bank.

Ik heb betaald met Sentoo, het geld is afgeschreven, maar het bedrijf geeft aan het geld niet te hebben ontvangen. Wat moet ik doen?

Neem contact op met Sentoo via de supportpagina. Sentoo kan helpen en uitzoeken wat de status is van de betaling. Het is handig om het Sentoo-transactienummer van de betaling uit uw rekeningoverzicht bij de hand te hebben.

Ik kreeg een foutmelding tijdens mijn Sentoo-betaling en heb daarna weer een Sentoo-betaling gedaan (2x). Wat moet ik doen?

U kunt contact opnemen met ENNIA om na te gaan of zij een dubbele betaling hebben ontvangen en hen verzoeken het te veel betaalde bedrag terug te storten. Indien het bedrijf het bedrag niet heeft ontvangen kunt u contact opnemen met uw bank. Uw bank kan u verder helpen en uitzoeken wat de status is van de betaling. Het kan handig zijn om het Sentoo-transactienummer van de betaling uit uw rekeningoverzicht bij de hand te hebben.