Organisatie

Leidend in de verzekeringsbranche 

Met 70 jaar ervaring en meer dan 200 medewerkers, werkzaam op onze vestigingen in Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten, is ENNIA de grootste verzekeraar in de Dutch Caribbean. Als een van de weinige full service verzekeringsbedrijven in de regio, bieden wij onze klanten een breed aantal producten met veel keuzemogelijkheden.

Leidend in verzekeringsproducten

Onze betrouwbare en aantrekkelijk geprijsde verzekeringsproducten zijn bestemd voor zowel particulieren als bedrijven. Particuliere klanten kunnen bij ons kiezen uit een breed palet inzichtelijke auto-, woning- en reisverzekeringen, naast meer complexe maatwerkproducten op het gebied van levensverzekeringen, hypotheken en pensioenplannen. 

Zakelijke klanten kunnen bij ons terecht voor het verzekeren van het wagenpark, onroerend goed, aansprakelijkheid en commerciële goederen, naast een scala aan verzekeringsproducten voor werknemers en pensioenplannen voor directeuren / meerderheidsaandeelhouders.

Leidend in innovatie

Onze getalenteerde professionals werven wij zorgvuldig via lokale en internationale kanalen, omdat wij als geen ander beseffen hoe waardevol ons menselijk kapitaal is. Onze professionals staan bekend als deskundig, professioneel, communicatief, servicegericht en zeer bereid om bij te dragen aan de gemeenschap. Als marktleider in een snel veranderende wereld, heeft innovatie onze topprioriteit. Wij investeren permanent in moderne, gedigitaliseerde communicatie met onze klanten en in innovatieve producten en processen, die gebruik maken van de modernste technologie.

Korte historie

ENNIA is al sinds 1948 actief in de Dutch Caribbean en is voortgekomen uit de Nederlandse Verzekeringsmaatschappij ‘Eerste Nederlandsche / Nieuwe Eerste Nederlandsche (EN/NEN).

In 1981 fuseert ENNIA met AGO Verzekeringen, waarna het moederbedrijf haar naam in AEGON verandert. In de Dutch Caribbean heeft de naam ENNIA echter zo veel power, dat de naam hetzelfde blijft. In 1998 wordt ENNIA door Nuts OHRA overgenomen en een jaar later door Delta Lloyd.

In 2002 neemt ENNIA De Amersfoortse Antillen over. Vier jaar later verkoopt Delta Lloyd haar aandelen in ENNIA Caribe Holding NV aan Parman International BV, dat de enige aandeelhouder wordt van de ENNIA bedrijvengroep.

Tegenwoordig is ENNIA Caribe Holding NV een volledig onafhankelijk bedrijf onder Curaçaose wetgeving. De verzekeringsactiviteiten worden uitgevoerd door 5 operationele bedrijven:

  • ENNIA Caribe Schade NV (Schadeverzekeringen).
  • ENNIA Caribe Leven NV (Levensverzekeringen).
  • ENNIA Caribe Zorg NV (Zorgverzekeringen).
  • ENNIA Caribe Schade (Aruba) NV (Schadeverzekeringen).
  • ENNIA Caribe Leven (Aruba) NV (Levensverzekeringen).