Spaarverzekering

Zijn uw toekomstplannen financieel haalbaar? Hoe gaat u bijvoorbeeld de studie van uw kinderen betalen? En heeft u voldoende pensioen opgebouwd als u stopt met werken? Of zijn uw toekomstplannen nog niet concreet, maar wilt u wel een appeltje voor de dorst?

Met een Spaarverzekering van ENNIA bouwt u vermogen op voor uzelf, voor tijdens uw leven. De verzekering keert kapitaal uit als u op de afgesproken einddatum in leven bent. Het kapitaal kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld aanvulling op uw pensioen of voor toekomstige lasten, zoals studie of huwelijk van uw (klein)kind.

Eigen aanvulling op uw pensioen
De AOV en het pensioen via uw werkgever is vaak niet voldoende, als u financieel op het niveau wilt blijven leven dat u gewend bent. Een eigen aanvulling op uw pensioen is daarom meer noodzaak dan een luxe. De Spaarverzekering is goed te gebruiken als een aanvulling op uw pensioen. In plaats van een uitkering van een eenmalig kapitaal kunt u kiezen voor een lijfrente (levenslang of tijdelijk).

De varianten

Een kapitaalverzekering bij leven keert een bedrag uit wanneer u op een vooraf afgesproken datum nog in leven bent. Er zijn 2 vormen:

  1. Kapitaalverzekering bij leven.
  2. Kapitaalverzekering bij leven met premierestitutie.

Wat is verzekerd?

Bij een kapitaalverzekering bij leven krijgt u, als u op de afgesproken einddatum nog in leven bent, de op de polis vermelde uitkering. Deze verzekering is alleen voor u bedoeld. Overlijdt u vóór de einddatum? Dan is er geen uitkering.

De kapitaalverzekering bij leven met premierestitutie is hetzelfde als bovengenoemde verzekering. Het verschil is dat uw nabestaanden de betaalde premies gerestitueerd krijgen als u vóór de einddatum overlijdt. Deze kapitaalverzekering keert dus altijd uit. Aan u, als u op de einddatum nog in leven bent, en aan uw nabestaanden, als u vóór de einddatum overlijdt.

Wat kost een Spaarverzekering?

De premie voor de Spaarverzekering is afhankelijk van de door u gekozen variant, het bedrag dat u wenst te verzekeren, uw leeftijd en geslacht. Uw keuze hangt af van uw financiële mogelijkheden en uw persoonlijke wensen. Van belang is om te kijken naar wat u precies nodig heeft, en dat u niet te veel of te weinig verzekert. Onze verzekeringsadviseurs kunnen helpen met de inventarisatie van uw wensen en het in kaart brengen van de mogelijkheden.