Spaarverzekering

Zijn jouw toekomstplannen financieel haalbaar? Hoe ga je bijvoorbeeld de studie van je kinderen betalen? En heb je voldoende pensioen opgebouwd als je stopt met werken? Of zijn jouw toekomstplannen nog niet concreet, maar wil je wel een appeltje voor de dorst?

Met een Spaarverzekering van ENNIA bouw je vermogen op voor jezelf, voor tijdens je leven. De verzekering keert kapitaal uit als je op de afgesproken einddatum in leven bent. Het kapitaal kan je gebruiken voor bijvoorbeeld aanvulling op je pensioen of voor toekomstige lasten, zoals studie of huwelijk van je (klein)kind.

Eigen aanvulling op uw pensioen
De AOV en het pensioen via je werkgever zijn vaak niet voldoende, als je financieel op het niveau wil blijven leven dat je gewend bent. Een eigen aanvulling op je pensioen is daarom meer noodzaak dan een luxe. De Spaarverzekering is goed te gebruiken als een aanvulling op je pensioen. In plaats van een uitkering van een eenmalig kapitaal kan je kiezen voor een lijfrente (levenslang of tijdelijk).

De varianten

Een kapitaalverzekering bij leven keert een bedrag uit wanneer je op een vooraf afgesproken datum nog in leven bent. Er zijn 2 vormen:

  1. Kapitaalverzekering bij leven.
  2. Kapitaalverzekering bij leven met premierestitutie.

Wat is verzekerd?

Bij een kapitaalverzekering bij leven krijg je, als je op de afgesproken einddatum nog in leven bent, de op de polis vermelde uitkering. Deze verzekering is alleen voor jou bedoeld. Overlijd je vóór de einddatum? Dan is er geen uitkering.

De kapitaalverzekering bij leven met premierestitutie is hetzelfde als bovengenoemde verzekering. Het verschil is dat jouw nabestaanden de betaalde premies gerestitueerd krijgen als je vóór de einddatum overlijdt. Deze kapitaalverzekering keert dus altijd uit. Aan jou, als je op de einddatum nog in leven bent, en aan je nabestaanden, als jij vóór de einddatum overlijdt.

Wat kost een Spaarverzekering?

De premie voor de Spaarverzekering is afhankelijk van de door jou gekozen variant, het bedrag dat je wenst te verzekeren, je leeftijd en geslacht. Jouw keuze hangt af van je financiële mogelijkheden en persoonlijke wensen. Van belang is om te kijken naar wat je precies nodig hebt, en dat je niet te veel of te weinig verzekert. Onze verzekeringsadviseurs kunnen helpen met de inventarisatie van jouw wensen en het in kaart brengen van de mogelijkheden.

 

FunMiles_logo_RGB.JPG