Studieplan

Investeer in de toekomst van je kind. Met het ENNIA Studieplan geef je jouw kind de financiële basis die het nodig heeft. Hoe eerder je begint met sparen, hoe lager de premie. Slimme ouders zorgen voor slimme kinderen.

Studeren is een belangrijke, maar kostbare investering

Studeren is duur, zowel lokaal als in het buitenland. Ervoor sparen is misschien wel de belangrijkste investering die je voor je kind kan doen. Hoe eerder je met sparen begint, hoe minder het je per maand kost om een mooi studiekapitaal op te bouwen.

Waarom kiezen?

  • Een flexibel en op maat gemaakt studieplan.
  • Een aantrekkelijke maandpremie nu, een hoge uitkering straks.
  • Financiële zekerheid voor jouw kind op een belangrijk moment.
  • Een gegarandeerd kapitaal. Ook als je arbeidsongeschikt wordt of voortijdig komt te overlijden.
  • Uitgekeerd zoals jij wil (ineens of over een studieperiode van 3, 4 of 5 jaren).

Hoe werkt het Studieplan?

Het Studieplan is een combinatie van sparen en verzekeren.

  • Het spaargedeelte: je bouwt een aantal jaren een vast kapitaal op. Van tevoren bepaalt je de datum waarop je een uitkering wilt. Met het opgebouwde kapitaal kan de studie worden betaald.
  • Het verzekeringsgedeelte: overkomt jou iets tijdens de looptijd van het studieplan, dan ben je verzekerd. Bijvoorbeeld als je arbeidsongeschikt raakt of komt te overlijden, krijgt jouw kind op de einddatum toch het studiekapitaal dat je van tevoren hebt afgesproken. Zo kan jouw kind altijd gaan studeren.

Benieuwd wat verstandig is om in jouw situatie te doen? Wil je een studiespaarplan maken?

MAAK EEN AFSPRAAK


Gaat je kind later studeren dan gepland?

Het zou kunnen gebeuren dat jouw kind wat langer doet over de middelbare school, of dat hij of zij na de middelbare school een tussenjaar wil opnemen. Dat is geen probleem, dan stel je de uitkering gewoon uit. Je mag de verzekering - steeds met 1 jaar - verlengen tot uiterlijk het 21e jaar tegen dezelfde premie. Jouw kind ontvangt dan op einddatum een hoger kapitaal.

Wat kost het ENNIA Studieplan?

Hoe eerder je begint met sparen, hoe meer je kan opbouwen en hoe lager de studieschuld. Of hoe minder je per maand hoeft te betalen om tot hetzelfde eindkapitaal te komen. Begin je bijvoorbeeld met sparen als je kind net geboren is? Dan bouw je met een maandpremie van f 168 voor je kind al snel een mooi kapitaalbedrag van f 50.000 op. Voornoemde premie is afhankelijk van de verzekeringsduur, leeftijd en gezondheid van de ouder. Onze verzekeringsadviseurs helpen je graag om jouw mogelijkheden in kaart te brengen.

Lees ook onze artikelen over kosten van studeren:

 FunMiles_logo_RGB.JPG