Medicard

Veilig en direct betalen met jouw Medicard
Een groot voordeel bij ENNIA is onze Medicard. Je hoeft nooit iets voor te schieten – je betaalt snel, veilig en direct met jouw Medicard.

  • Jow medicijnen kan je ophalen bij elke apotheek/botica.
  • Jouw medische aankopen zijn volledig gedekt.
  • Je hoeft geen eigen kosten te betalen of geld voor te schieten.
  • Je bespaart waardevolle tijd.
  • Je bespaart jezelf veel administratieve rompslomp.

1. Hoe werkt jouw ENNIA Medicard?
Met je ENNIA Medicard en een recept van je huisarts of specialist haal je gemakkelijk en kosteloos jouw medicijnen op bij elke apotheek/botica. Je betaalt direct met je kaart, en hoeft dus niets voor te schieten.

2. Wie komt voor de ENNIA Medicard in aanmerking?
Jij kan een ENNIA Medicard krijgen als je woont op Curaçao of Sint Maarten en een ENNIA 1e, 2e, 3e of Kinderklasse zorgverzekering hebt, inclusief een HuisartsenPlusverzekering zonder medische uitsluitingen en zonder eigen risico.

3. Waar kan je de ENNIA Medicard gebruiken?
Jij kan met je ENNIA Medicard al je rekeningen betalen van je huisarts, medisch specialist of apotheek/botica op Curaçao of Sint Maarten.

4. Wat moet je doen als je ENNIA Medicard niet werkt?
Het systeem kan tijdelijk buiten werking zijn of aangeven dat je niet de juiste dekking hebt. Je moet jouw medicijnen dan zelf betalen en rechtstreeks declareren bij ENNIA. Als blijkt dat je recht op dekking hebt vergoedt ENNIA de medicijnen alsnog. Medicijnen die vrij verkrijgbaar zijn kan je niet met de Medicard afhalen. Die moet je zelf afrekenen.