Medicard

Veilig en direct betalen met uw Medicard
Een groot voordeel bij ENNIA is onze Medicard. U hoeft nooit iets voor te schieten – u betaalt snel, veilig en direct met uw Medicard.

  • Uw medicijnen kunt u ophalen bij elke apotheek/botica.
  • Uw medische aankopen zijn volledig gedekt.
  • U hoeft geen eigen kosten te betalen of geld voor te schieten.
  • U bespaart waardevolle tijd.
  • U bespaart uzelf veel administratieve rompslomp.

1. Hoe werkt uw ENNIA Medicard?
Met uw ENNIA Medicard en een recept van uw huisarts of specialist haalt u gemakkelijk en kosteloos uw medicijnen op bij elke apotheek/botica. U betaalt direct met uw kaart, en hoeft dus niets voor te schieten.

2. Wie komt voor de ENNIA Medicard in aanmerking?
U kunt een ENNIA Medicard krijgen als u woont op Curaçao of Sint Maarten en een ENNIA 1e, 2e, 3e of Kinderklasse zorgverzekering heeft, inclusief een HuisartsenPlusverzekering zonder medische uitsluitingen en zonder eigen risico.

3. Waar kunt u de ENNIA Medicard gebruiken?
U kunt met uw ENNIA Medicard al uw rekeningen betalen van uw huisarts, medisch specialist of apotheek/botica op Curaçao of Sint Maarten.

4. Wat moet u doen als uw ENNIA Medicard niet werkt?
Het systeem kan tijdelijk buiten werking zijn of aangeven dat u niet de juiste dekking heeft. U moet uw medicijnen dan zelf betalen en rechtstreeks declareren bij ENNIA. Als blijkt dat u recht op dekking heeft, vergoedt ENNIA de medicijnen alsnog. Medicijnen die vrij verkrijgbaar zijn kunt u niet met de Medicard afhalen. Die moet u zelf afrekenen.