Duur foutje: uitkering van Sonny’s levensverzekering gaat niet naar zijn geliefde

Papiamentu (curaÇao)       Papiamento (Aruba)

Sonny heeft drie vrouwen gehad. Pas op zijn 42ste leerde hij de liefde van z’n leven kennen: Carolina. Bijna dertig jaar waren ze samen, maar nooit zijn ze getrouwd. Daar begon Sonny niet meer aan na twee mislukte huwelijken.

“Twee vechtscheidingen hebben Sonny kapot gemaakt”

Twee keer kreeg hij te maken met een vechtscheiding. Dat liet diepe sporen na. Bij zijn eerste vrouw kreeg hij twee dochters maar die heeft hij na de scheiding nooit meer gezien. Het tweede huwelijk bleef kinderloos, maar ook dat liep pijnlijk af. Sonny was ervan overtuigd dat hij zijn verdere leven single zou blijven. Totdat hij Carolina tegenkwam. Zij heeft hem weer blij en gelukkig gemaakt.

Sonny was een stoere kerel met een klein hartje. Voor Carolina deed hij alles. Hij ging door het vuur voor haar. Samen hebben ze het goed gehad. Aan hun geluk kwam door een verkeersongeluk plotseling een eind. Sonny werd niet ouder dan 68 jaar.

In zijn testament had Sonny geregeld dat Carolina zijn enige erfgenaam was. Ook had hij gedacht dat de uitkering van zijn levensverzekering, bijna 100.000 gulden, bij haar terecht zou komen. Alleen had Sonny één ding vergeten. Hij had de polis van zijn levensverzekering, die hij al tijdens zijn eerste huwelijk had afgesloten, niet aangepast.

Nu stond er dat de uitkering (de begunstiging) moest gaan naar 1) de echtgenoot, 2) de kinderen en 3) naaste familie. Omdat Sonny nooit is getrouwd met Carolina was er geen ‘echtgenoot’. Hierdoor werden opeens de dochters de eerste begunstigden. Twee dochters die Sonny z’n leven lang niet meer had gezien. Carolina heeft hier via de rechter nog een stokje voor willen steken. Maar helaas leverde dat niks op.

Bespaar jouw naasten deze ellende. Wij helpen je graag om de begunstiging van je levensverzekering goed te regelen. Neem contact met ons op en we regelen het voor je. 

Contact


Lees ook de gerelateerde artikelen

Hoe overleef je de plotselinge dood van je partner? Serena (38) vertelt

Is jouw familie goed beschermd als er iets met je gebeurt?