Huwelijk

Heeft u uw partner ten huwelijk gevraagd, of is uw partner misschien voor u op de knieën gegaan? Gefeliciteerd, geniet van deze spannende tijd.

Verzekeringen en romantiek gaan niet echt samen. En toch geven wij u graag advies, nog terwijl u op die roze wolk zit. Wij raden u aan om een keuze te maken uit de volgende polissen.

Levensverzekering – afgesloten vóór het huwelijk

Bent u nog niet getrouwd en heeft u al een levensverzekering? Dan zult u uw partner moeten benoemen als eerste begunstigde. Dan is hij/zij degene die de uitkering krijgt, als u overlijdt. Heeft u kinderen? Dan kunt u ook aan uw kinderen uitkeren.

Levensverzekering – afgesloten na het huwelijk

Al getrouwd? Dan vermindert een goede levensverzekering de financiële zorg van uw partner en uw gezin, mocht u komen te overlijden. Vergeet niet de dekking van uw levensverzekering bij iedere gezinsuitbreiding aan te passen.

Ongevallenverzekering

Iets waar u liever niet aan denkt: als u, uw partner of uw eventuele kind als gevolg van een ongeval blijvend gehandicapt raakt, kunnen de financiële gevolgen heftig zijn. Het afsluiten van een Ongevallenverzekering kan dan een groot verschil maken in de kwaliteit van leven en maakt u tegelijkertijd minder afhankelijk van andere hulp.

Autoverzekering

Heeft u samen 2 auto’s, en zijn deze bij 2 verschillende verzekeraars ondergebracht? Dan kan het slim zijn om ze beide bij 1 verzekeraar te verzekeren. Daarnaast is het handig om de hoogte van het dekkingsbedrag van uw WA-verzekering te bekijken. Getrouwd zijn betekent namelijk dat u grotere risico’s loopt, omdat uw gezamenlijke bezittingen en vermogen gedekt moeten worden.

Tegen een auto-ongeluk kunt u zich verzekeren met de Ongevallen Inzittendenverzekering. Die geeft u het recht op een bedrag als de meeverzekerde persoon overlijdt, gedeeltelijk of geheel invalide raakt of medische onkosten moet maken als gevolg van een ongeval.

Woonhuis- en Inboedelverzekering

Als u getrouwd bent, nemen normaalgesproken uw bezittingen toe. Check daarom of uw inboedel nog wel volledig verzekerd is. Gebruik hiervoor onze inboedelmeter. Verzeker uw huis zelf altijd op basis van de herbouwwaarde.