Huwelijk

Heb je jouw partner ten huwelijk gevraagd, of is je partner misschien voor jou op de knieën gegaan? Gefeliciteerd, geniet van deze spannende tijd.

Verzekeringen en romantiek gaan niet echt samen. En toch geven wij je graag advies, nog terwijl je op die roze wolk zit. Wij raden je aan om een keuze te maken uit de volgende polissen.

Levensverzekering – afgesloten vóór het huwelijk

Ben je nog niet getrouwd en heb je al een levensverzekering? Dan zal je jouw partner moeten benoemen als eerste begunstigde. Dan is hij/zij degene die de uitkering krijgt, als jij overlijdt. Heb je kinderen? Dan kan je ook aan je kinderen uitkeren.

Levensverzekering – afgesloten na het huwelijk

Al getrouwd? Dan vermindert een goede levensverzekering de financiële zorg van jouw partner en je gezin, mocht je komen te overlijden. Vergeet niet de dekking van jouw levensverzekering bij iedere gezinsuitbreiding aan te passen.

Ongevallenverzekering

Iets waar je liever niet aan denkt: als jij, je partner of jullie eventuele kind als gevolg van een ongeval blijvend gehandicapt raakt, kunnen de financiële gevolgen heftig zijn. Het afsluiten van een Ongevallenverzekering kan dan een groot verschil maken in de kwaliteit van leven en maakt je tegelijkertijd minder afhankelijk van andere hulp.

Autoverzekering

Heb je samen 2 auto’s, en zijn deze bij 2 verschillende verzekeraars ondergebracht? Dan kan het slim zijn om ze beide bij 1 verzekeraar te verzekeren. Daarnaast is het handig om de hoogte van het dekkingsbedrag van je WA-verzekering te bekijken. Getrouwd zijn betekent namelijk dat je grotere risico’s loopt, omdat jullie gezamenlijke bezittingen en vermogen gedekt moeten worden.

Tegen een auto-ongeluk kan je je verzekeren met de Ongevallen Inzittendenverzekering. Die geeft jou het recht op een bedrag als de meeverzekerde persoon overlijdt, gedeeltelijk of geheel invalide raakt of medische onkosten moet maken als gevolg van een ongeval.

Woonhuis- en Inboedelverzekering

Als je getrouwd bent, nemen normaalgesproken je bezittingen toe. Check daarom of je inboedel nog wel volledig verzekerd is. Gebruik hiervoor onze inboedelmeter. Verzeker je huis zelf altijd op basis van de herbouwwaarde.