Huwelijk

Je gaat trouwen of bent net getrouwd. Gefeliciteerd, geniet van deze spannende tijd.

Als professional begrijp je dat je los van de romantiek ook je hoofd erbij moet houden. Denk aan deze zaken als je gaat trouwen.

Levensverzekering – afgesloten vóór het huwelijk

Ben je nog niet getrouwd en heb je al een levensverzekering? Dan zal je jouw partner moeten benoemen als eerste begunstigde. Dan is hij/zij degene die de uitkering krijgt, als jij overlijdt. Je kan ook aan je kinderen uitkeren.

Levensverzekering – afgesloten na het huwelijk

Ben je al getrouwd? Dan vermindert een goede levensverzekering de financiële zorg van jouw partner en jullie gezin, mocht je komen te overlijden. Is er sprake van gezinsuitbreiding? Vergeet niet de dekking van je levensverzekering bij ieder kind aan te passen.


De meeste levensverzekeringen worden afgesloten op het leven van de kostwinner als niet beide een inkomen hebben, maar ook als de zorgende partner overlijdt verhogen de kosten voor de zorg van de kinderen als ze nog zorgbehoevend zijn. Ook hier kan een uitkering goed van pas komen.

Ongevallenverzekering

Als jij, je partner of je kind(eren) als gevolg van een ongeval blijvend gehandicapt raakt, kunnen de financiële gevolgen heftig zijn. Het afsluiten van een Ongevallenverzekering kan dan een groot verschil maken in de kwaliteit van leven. En maakt je ook minder afhankelijk van andere hulp.

Autoverzekering

Heeft je partner ook een auto, en is die bij een andere verzekeraar ondergebracht? Dan loont het waarschijnlijk beide auto’s bij 1 verzekeraar te verzekeren. Daarnaast is het handig om de hoogte van het dekkingsbedrag van je WA-verzekering te bekijken. Getrouwd zijn betekent namelijk dat je meer risico’s loopt, met meer auto’s. Om je gezamenlijke bezittingen, je vermogen en je financiële toekomst te beschermen raden wij je aan het maximale WA-bedrag van f 1.000.000 te kiezen.

En denk ook aan de Personen Ongevallenverzekering Motorrijtuigen. Die geeft jou het recht op een bedrag als de meeverzekerde persoon overlijdt, gedeeltelijk of geheel invalide raakt of medische onkosten moet maken als gevolg van een ongeval.

Woonhuis- en Inboedelverzekering

Als je getrouwd bent, nemen normaal gesproken je bezittingen toe. Controleer daarom of je inboedel nog wel volledig verzekerd is. Gebruik hiervoor onze inboedelmeter. Verzeker je huis zelf altijd op basis van de herbouwwaarde.