GreenKidz en ENNIA introduceren educatief programma ‘Muggenpreventie’

GreenKidz en ENNIA introduceren educatief programma ‘Muggenpreventie’

Greenkidz heeft op ons verzoek het ENNIA Handboek Muggenbestrijding vertaald naar een educatief en preventief activietitenboek voor kinderen. GreenKidz coördinator Maya Mathias: ‘Ons Muggenspeurdersprogramma ‘Geef muggen geen kans’ gesponsord door Rotary Club Curacao richt zich op bewustwording en preventie. Het leert kinderen hoe muggen gevaarlijke ziektes overbrengen, hoe je muggenhaarden opspoort en vooral hoe je muggenbeten voorkomt. Met steun van ENNIA hebben we aan dit lesprogramma nu ook een kleurrijk Muggendoeboek kunnen toevoegen voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Dit Doeboek bevat educatieve opdrachten, spelletjes, kleurplaten en een muggenpreventietoets met bijbehorend muggenpreventie-certificaat..Het ENNIA Handboek Muggenbestrijding gebruiken we als een zeer actueel en relevant naslagwerk voor lokale docenten, die met ons lesprogramma aan de slag gaan.

Digitale primeur op de eilanden

Mathias: In ons lesprogramma gebruiken we prachtige muggenpoppen en leerzame kijk- en kleurplaten en hebben we zelfs een muggenspeurtocht over het schoolplein gemaakt. Daarnaast hebben we voor het eerst een serie muggen-e-learns gemaakt die kinderen gratis in het Papiaments of Nederlands kunnen volgen vanaf hun mobiele telefoon, ipad, laptop of computer, waarbij het Muggendoeboek van ENNIA ook in digitale vorm te downloaden is. Dat is een primeur. We willen inspelen op de trend dat steeds meer kinderen en scholen digitale tools gebruiken om nieuwe kennis op te doen.’  Het tweetalige lesprogramma (Papiaments en Nederlands) is het eerste blended learning of hybride lesprogramma van GreenKidz. Het combineert traditionele lesmaterialen met online lesmaterialen die kinderen zelfstandig via hun mobiel, ipad, of computer kunnen volgen.

Gratis lespakket voor alle scholen in de Dutch Caribbean

Mathias: ‘Met dit programma slaan wij onze vleugels uit naar de hele Dutch Caribbean. Onze preventieve muggen-elearns en kleurrijke Doeboeken zijn voor alle eilanden digitaal beschikbaar. De kleurrijke muggendoeboeken worden digitaal en hard copy door ENNIA aangeleverd en in vier talen gedrukt: Engels, Nederlands, Papiamentu en Papiamento. Daar zijn we als stichting heel blij mee. In Curaçao worden de gratis muggen-lespakketten voor alle FO en SO scholen via Mensings Caminada verspreid waarbij elke school een pakket aan handboeken voor docenten en doeboeken voor leerlingen ontvangt. Met dit groene preventieprogramma geven GreenKidz en ENNIA samen handen en voeten aan de missie ‘’Changing the mindset of generations’ and ‘Moving towards a healthier Dutch Caribbean.’