Kla Pa Turismo

Donderdag 16 januari 2020 is het project ‘Kla Pa Turismo’ gestart. Chata heeft samen met partners Ministerie van Economische Ontwikkeling, Ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn en PMO Groeistrategie Curaçao, de eerste 45 deelnemers van ‘Kla Pa Turismo verwelkomt.

Deze deelnemers beginnen maandag 20 januari met trainingen. De Kick off vond plaats in het trainingscentrum van ENNIA, tevens Chata lid en ook grootste sponsor van ‘Kla Pa Turismo’.

Bij de presentaties staat Yolene Felipa-Lobato van ENNIA stil bij de belangrijkheid van de toeristische ontwikkelingen in Curaçao en zij geeft aan dat ENNIA veel vertrouwen heeft in ‘Kla Pa Turismo’. Om deze reden sponsort ENNIA 300 werknemersverzekeringen voor de deelnemers gedurende het traject van ‘Kla Pa Turismo’.

Luelo Girigorie, vertegenwoordiger van Ministerie van Economische Ontwikkeling, Minister Hensely Koeiman van Ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn en Oz Eleonora, vertegenwoordiger van PMO Groeistrategie hebben de deelnemers toegesproken en succes toegewenst.

De eerste 45 deelnemers beginnen 20 januari 2020 met de programma’s ‘Keuken assistent’ en ‘Service assistent’ bij Marnix College Cas Cora. De programma’s ‘Assistent Hospitality Beveiliging’ en ‘Housekeeping’ worden in de volgende groepen gegeven. De inhoud van het programma is op basis niveau en staat gelinkt met het systeem ‘werkend leren’. Ervaren vakdocenten met didactische bekwaamheden verzorgen de trainingen en onderhouden de samenwerking met de deelnemende bedrijven. De praktijkperiode bij de leerbedrijven duurt maximaal 5 maanden en wordt voltooid met een praktijkexamen.

De leerbedrijven die deelnemen aan het project zijn: Chogogo Resort, Santa Barbara Beach & Golf Resort, Corendon Mangrove Beach Resort Curacao, Papagayo Curaçao, Hemingway Restaurant, Restaurant Nemo, Restaurant Piazza, Chill Beach Bar & Grill, Restaurant & Café Gouverneur De Rouville, Kura Hulanda Lodge & Beach Club, Morena Resort Curaçao, Oasis Coral Estate Beach, Dive & Wellness Resort, AM Resort, Baoase Luxury Resort en Securitas.

“CHATA en de Regering van Curaçao zijn trots op de realisatie van dit project dat gepaard gaat met promotie van toerisme en ook werklozen aan een baan helpt. We zijn verheugd met de enthousiaste en gemotiveerde deelnemers, van zowel de jonge als de oudere generatie, die aan dit project gaan deelnemen. Dit is waar ‘Kla Pa Turismo’ voor staat.”

“Service geven vormt een zeer belangrijk onderdeel van de programma’s. ‘Klaar voor Toerisme’ focust zonder twijfel op de belangrijkheid van de toeristische sector op Curaçao. Echter, als er momenteel gekeken wordt naar de laatste positieve ontwikkelingen in deze sector, zullen we in de toekomst ons onderwijssysteem meer moeten gaan betrekken bij het bedrijfsleven, vooral voor wat betreft toerisme en hospitality” – aldus Miles Mercera, President en CEO van CHATA.

Aan het eind presentaties kregen de deelnemers een eilandtour aangeboden door Irie Tours als introductie van het toeristisch product. CHATA bedankt de partners die ‘Klaar voor Toerisme’ mogelijk hebben gemaakt, bijvoorbeeld: Marnix College Cas Cora, VPCO, ENNIA, Academy Hotel Curaçao, Teamwork, Total services, Impacto, Caribbean Projects, Roberto Carlo en overige docenten.

Het project ‘Klaar voor Toerisme’ is een Publiek-Privaat Partnerschap tussen CHATA, Ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO), Ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) en het bedrijfsleven. Dit project is een onderdeel van het Groeistrategie Curaçao. Inschrijving voor deelname is mogelijk via: www.klapatursimo.com