Tur Ta Konta maakt rekenen leuk!

Een goede voorbereiding op je toekomst

Reken op je toekomst

Wist je dat goed kunnen rekenen bijzonder belangrijk is voor de algemene ontwikkeling van een kind en zijn of haar toekomst? Niet alleen om sommen te kunnen maken, maar bijvoorbeeld ook om te kunnen klokkijken, meten, betalen, om schattingen te maken en een plattegrond te lezen. Inzicht en begrip zijn essentiële vaardigheden om optimaal te functioneren in de huidige samenleving; de ontwikkeling van deze vaardigheden wordt gestimuleerd door wiskunde en rekenen. 

Reken je rijk

Beheersing van rekenen en wiskunde:

  1. Verbetert de prestaties in zijn algemeenheid op school.
  2. Geeft meer kans op beter werk en een succesvolle professionele carrière.
  3. Verhoogt de interesse in studeren.
  4. Verhoogt de interesse in ondernemerschap.
  5. Verhoogt het zelfvertrouwen.
  6. Is goed voor het mentale welbevinden.

Kortom, goed kunnen rekenen op jonge leeftijd vergroot de kans op een succesvolle carrière, die begint bij een goede vervolgstudie. ENNIA hecht veel waarde aan de ontwikkeling van onze jeugd en stimuleert daar waar mogelijk, met advies hoe je een studiespaarplan kunt maken. Ook ondersteunen we initiatieven ter bevordering van deze ontwikkeling, zoals Fundashon Tur Ta Konta.

Op Tur Ta Konta kun je rekenen

Fundashon Tur Ta Konta stimuleert de rekenontwikkeling van Curaçaose kinderen, met één op één begeleiding van vrijwilligers aan leerlingen van het funderend onderwijs, die extra hulp nodig hebben bij rekenen. De vrijwilligers van Tur Ta Konta leveren stuk voor stuk een belangrijke bijdrage aan de toekomst van een kind. Ook enkele ENNIA-medewerkers zetten zich vrijwillig in als rekentutor. Wil je ook vrijwilliger worden? Tur Ta Konta is altijd op zoek naar enthousiaste begeleiders. Meld je hier aan als rekentutor.

Rekenen is leerzaam en leuk

Rekenen is ook leuk! Daarom organiseert Tur Ta Konta ieder jaar de Kues Tur Ta Konta: een rekenquiz voor basisscholen van Curaçao. Dit jaar is de derde editie. Op 4 maart 2018 gaan de vier finalisten M.M. Römerschool, Johan van Walbeeckschool, St. Fransiscus College en Adventschool Bonam de strijd met elkaar aan om de eerste prijs te veroveren: een cheque van f 5.000 van ENNIA.

Reken op de toekomst

Natuurlijk gunt iedere ouder zijn of haar kind een succesvolle toekomst. Jij toch ook? Informeer wat je nu al kunt doen om voorbereid te zijn voor de kosten van een vervolgstudie later. Lees hier meer over verstandig sparen voor de studie van je kind.