ENNIA helpt My Buddy is a Dog

Zaterdag 24 maart 2018 is het project My Buddy is a Dog van start gegaan. Twee langdurig zieke kinderen kregen hun honden toegewezen en mogen elke zaterdag met de honden Britt en Eva spelen, knuffelen, of gewoon samen zijn, en zo samen hun band verder opbouwen. Twee dagen eerder hebben de kinderen kennis gemaakt met hun buddies en ze waren heel erg blij! De kinderen zijn overigens nooit alleen met hun buddies, er zijn altijd vrijwilligers op de achtergrond aanwezig, die helpen waar nodig.

Initiator

Voor Renée Gielen, de initiator van dit project, was de aanzet om dit project te starten het feit dat wereldwijd honden worden ingezet om het welzijn van bepaalde groepen te helpen bevorderen. Inmiddels is erkend - na diverse studies - dat de band met een dier een sterk therapeutische werking heeft voor langdurig zieke kinderen, kinderen in sociaal zwakke wijken en alleenstaande en/of eenzame ouderen.

Samenwerking

My Buddy is a Dog is een samenwerking met verschillende instanties en samen wordt een plan uitgewerkt voor kinderen en ouderen in de wijken. Stichting Dierenbescherming Curaçao en Alle Hadoc zorgen voor geschikte honden. Indien ouderen niets met honden hebben worden ze naar het ‘kattenpaleis’ gebracht waar ze van aaibare poezen kunnen genieten.

Speciale hondentrainer

My Buddy is a Dog krijgt ook speciale begeleiding door hondentrainer en -kenner Liesbeth Hogendoorn. Zij heeft alles in huis om de honden te trainen voor dit specifieke doel en met haar competenties kan dit project verder worden uitgebreid.

Met deze eerste plannen wordt een solide basis neergezet. Zes maanden lang gaan deelnemende organisaties dit project monitoren en waar mogelijk ook uitbreiden. Een stap voor stap aanpak.

Donateurs

My Buddy is a Dog is financieel mogelijk gemaakt door de donateurs: de Vertegenwoordiging van Nederland, Kooyman, Maduro Holding, Curoil, ENNIA en Aqualectra.

Belangstellenden kunnen het project gaan volgen via Facebook en website.