Einde orkaanseizoen 2018

Vrijdag 30 november is officieel de laatste dag van het orkaanseizoen. Na deze datum kan een gevaarlijke storm zich nog steeds ontwikkelen, maar is de kans gelukkig een stuk kleiner. In tegenstelling tot de meerdere orkanen waar de Verenigde Staten en Mexico dit seizoen mee te maken hebben gehad, hebben we gelukkig geen dreiging van sterke stormen of orkanen gehad op Saba, Sint Eustatius, Saba, en de ABC eilanden.

Het einde van het orkaanseizoen betekent niet dat we niet meer hoeven na te denken over voorbereidingen voor dit soort situaties. Dit is juist de perfecte tijd om voorbereidingen te treffen die meer tijd nodig hebben. Denk eens aan het repareren van het dak, aan het verstevigen van die zwakke muur, of aan het verbeteren van de water afloop rondom het huis. Heb je een safe room in huis waar je veilig met je familie kan schuilen?

Heb je een evacuatieplan voor je familie, in geval van nood? Er zijn zoveel punten waar je aan moet denken, hoe weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht? Gelukkig biedt ENNIA hulp met het Orkaan Handboek wat je hier gratis in 4 verschillende talen kan downloaden.