Gezondheid & Geluk centraal in het PreventNow Seminar in Curacao

ENNIA presenteert het PreventNow Seminar voor de 4e keer op Curaçao.

Na drie succesvolle seminars in Curaçao, twee in Aruba en een in St. Maarten organiseert ENNIA nu de vierde editie van dit gratis evenement in het World Trade Center in Curaçao. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober nodigt ENNIA iedereen uit om deel te nemen aan PreventNow.

Een gezond mens is gelukkig, maar inmiddels is vastgesteld dat een gelukkig mens ook gezonder is! Hierdoor blijkt dat gelukkig zijn niet alleen belangrijk is voor een individu, maar ook van groot maatschappelijk belang is. De samenleving in zijn geheel profiteert van gelukkige mensen. Zij presteren beter, zijn productiever en hebben zowel persoonlijk als professioneel een groter netwerk.

Daarom staat dit jaar tijdens PreventNow Curaçao de menselijke kant van preventie centraal met het thema: Health & Happiness through Body & Mind.

Op vrijdagmiddag vanaf 1 uur, laten nationale en internationale sprekers hun licht schijnen op ons welzijn. Zo komt onder andere Ashley Duits vertellen over “Achieving Healthy Aging”, James Bagnola spreken over “Using the mind/body connection to become a professional human being” en houdt Gabriel Mejia Montoya een presentatie over “The Awakening of Conscious”. Deze laatste spreker heeft internationale bekendheid en roem vergaard door zijn inzet voor het moreel herstel in de miljoenen stad Medellín en zijn aanpak werd door veel andere steden in Zuid Amerika overgenomen.

Na een verscheidenheid aan sprekers is er vervolgens vanaf half 7 de Vendor Exhibition waaraan meer dan twintig locale bedrijven deelnemen en waar zij hun producten en diensten met betrekking tot het thema zullen demonstreren. Tevens is er van half 7 tot 8 uur de Meet & Greet, een sociale gelegenheid waarbij de sprekers zich mengen onder de deelnemers en beschikbaar zijn voor vragen of een gesprekje.

Op zaterdagochtend zijn er vanaf 8 uur tot half 1verschillende interactieve presentaties en workshops, die meerdere malen, op verschillende tijden plaatsvinden, waardoor men alle workshops naar keuze kan volgen. Vanaf 10 uur is tevens de Vendor Exhibition weer geopend.

Body & Mind

De relatie tussen lichaam en geest is onmiskenbaar, maar hoe we zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen voor een betere balans tussen beiden is voor velen nog een grote uitdaging. Deskundigen gaan de deelnemers aan het seminar op een boeiende en vooral toegankelijke manier wegwijs maken in het zelfmanagement van gezondheid en geluk en laten zien hoe de juiste relatie en balans gevonden kan worden tussen lichaam en geest. Voeding, Obesitas en Diabetes; Inactiviteit, Lichamelijke Beweging en Fitness; Yoga, Bewustwording en Meditatie, allemaal zaken die direct of indirect invloed hebben op ons welzijn en die tijdens het seminar aan de orde komen.

PreventNow is voor iedereen vrij toegankelijk, maar vooraf registreren is verplicht. U kunt hier inschrijven voor deelname. Hier vindt u tevens het programma en aanvullende informatie over de sprekers, de workshops en de productpresentaties.

ENNIA nodigt iedereen van harte uit om deel te nemen aan het PreventNow Seminar op vrijdag 21 oktober van 13:00 tot 20:00 uur en/of zaterdag 22 oktober van 8:00 tot 15:00 uur in het WTC in Curaçao.