Pensioendag viering

Verzekeringsmaatschappij ENNIA vierde op maandag 25 juli voor het vierde jaar op rij Dia di Penshonado: een dag waarbij gepensioneerde in het zonnetje worden gezet. Het jaarlijkse evenement vond dit jaar plaats in het World Trade Center met ongeveer 750 ENNIA gepensioneerden. 

Om 16.00 uur werden de ENNIA-gepensioneerden verwelkomd. De eerste genodigden stonden al om 15:00 uur voor de deur van het WTC. Daar werden ze al met open armen ontvangen door jongeren van Teatro Luna Blou, die later op de dag nog optredens zouden verzorgen. Bij binnenkomst werden alle genodigden persoonlijk welkom geheten door de directie van ENNIA. Daarna konden ze veel informatie krijgen bij de verschillende booths. Op het evenement was ook een speciale booth ingericht met informatie over de ENNIA PensioenPas: een speciale kortingskaart voor ENNIA-gepensioneerden, waarmee zij korting ontvangen bij diverse winkels op het eiland. Fun Miles was ook aanwezig om de senioren uit te leggen hoeveel punten ze kunnen sparen door hun PensioenPas te gebruiken bij de deelnemende bedrijven. Speciaal voor de viering van Dia di Penshonado hebben diverse bedrijven extra kortingen aangeboden die geldig zijn tot en met 31 augustus 2016.

Het was een gezellig onderonsje in de zaal van het WTC met de 750 senioren die op het evenement afkwamen. ENNIA-directeur Gilbert Martina openende het evenement met een officiële toespraak. Tijdens zijn toespraak heeft hij de aanwezige ENNIA-gepensioneerden die dit jaar 68 zijn geworden naar voren gehaald om nog eens extra in het zonnetje te zetten. De verzekeringsmaatschappij bestaat namelijk 68 jaar, een mooie aanleiding om alle ENNIA-gepensioneerden die in hetzelfde jaar geboren zijn als dat het bedrijf opgericht is, naar voren te halen. De jarigen hebben een mooi en gezond pakket van Harmonia ontvangen uit handen van de directeur. Daarna was er zang, dans en komedie, voorgedragen door de toekomst van het eiland, de jeugd van Curaçao: jongeren van Teatro Luna Blou. ENNIA is al jaren trotse sponsor van het theater waar jongeren hun creativiteit kunnen uiten.  

Ook de bezoekers waren erg tevreden, sommige keken er al enkele weken naar uit, zoals meneer Cicilia: ‘Ik ben er elk jaar, ik vind het erg leuk dat ze dit speciaal voor ons organiseren.’ Een andere aanwezige zegt blij te zijn dat het evenement dit jaar binnen in de airco georganiseerd is: ‘Vorig jaar was het erg warm, dit is lekkerder, gezellig vind ik het.’ Het was druk bij de booth met informatie over de PensioenPas, veel senioren zijn geïnteresseerd in de pas: ‘Ik wist niet dat ik er zo veel leuke dingen mee kan doen. Ik ga morgen een kopje koffie halen met mijn dochter bij Delifrance denk ik.’

ENNIA is verheugd met de grote opkomst bij de viering van Dia di Penshonado. De organisatie kijkt nu al uit naar 25 juli volgend jaar.

Op de foto: Gilbert Martina Senior Managing Director ENNIA en Reinald Curiel Managing Director ENNIA samen met mw. Virginia Damas-Reina, mw. Sidna Dania-Paulina en de heer Humphrey Eisden die een mooi pakket in ontvangst hebben genomen.