Zondag 10 juli: Heart of a Monster

Woon je in Nederland of ben je op vakantie in Nederland? Kom dan naar de Kunsthal in Rotterdam voor ‘All you can art’. Curaçao meets Rotterdam met dit bijzondere evenement in samenwerking met Instituto Buena Bista (IBB), het Curaçaose Centrum voor Hedendaagse Kunst dat dit jaar haar tiende verjaardag viert! ‘All you can art’ is een verrassende zomertentoonstelling met workshops voor veelbelovende jonge artiesten.

In dat kader wordt ook aanstaande zondag 10 juli de korte film ‘Heart of a Monster’ vertoond. Deze Curaçaose productie, die mede tot stand is gekomen door ENNIA, is een samenwerking tussen IBB en het Curaçao International Film Festival Rotterdam (CIFFR) en is tijdens de afgelopen editie van het Curaçaose filmfestival in april in première gegaan. Aan het twee maanden durende artist-in-residence project hebben opkomende filmmakers uit het Caribisch gebied – studenten van IBB – meegewerkt, met als doel om samenwerking en interculturele uitwisseling te bevorderen. Een bijzondere productie dus! Gerealiseerd door lokaal talent en met lokale middelen, onder leiding van regisseur Damian Marcano uit Trinidad. Nadat hij in 2014 de Yellow Robin Award won bij CIFFR, deed Marcano mee aan een filmproject in Rotterdam waar hij de korte film ‘Giants’ maakte in samenwerking met lokale filmmakers en jeugd uit Rotterdam-Zuid.

De korte film 'Heart of a Monster' vertelt het verhaal van een man op Curaçao die op jacht gaat naar een monster dat zijn dorp al eeuwenlang teistert. Toegang aanstaande zondag 10 juli is gratis, op vertoon van een geldig Kunsthal entreeticket (Museumkaart en Rotterdampas zijn ook geldig). Meer informatie over ‘All you can art’ en ‘Heart of a Monster’ is te vinden op de website van Kunsthal Rotterdam: www.kunsthal.nl/nl/tentoonstellingen/all-you-can-art