ENNIA draagt bij aan veilig en gezond Carnaval

Met de carnavalsdagen in aantocht heeft ENNIA een reeks handige voorzorgsmaatregelen en tips opgesteld. Hiermee wil de verzekeraar, die zich al jarenlang inzet voor preventie, bijdragen aan een veilig en gezond carnaval voor iedereen. De informatie voor klanten en burgers op Curaçao, Bonaire en Aruba wordt verspreid via de ENNIA-website, e-News en social media kanalen zoals Facebook en LinkedIn, waardoor het voor burgers en bedrijven eenvoudig te lezen en te delen is.

Gilbert Martina, Senior Managing Director ENNIA: ‘Ieder jaar kijkt iedereen reikhalzend uit naar carnaval, het meest populaire en langdurende feest van het jaar. Wij willen dat bedrijven en burgers volop genieten van dit unieke, traditionele feest, dat een rijke historie heeft op de eilanden. Tegelijkertijd willen wij iedereen ook wijzen op een aantal risico’s. Vorig jaar hebben wij onze klanten al voorgelicht over de verhoogde risico’s van autodiefstal, auto-inbraak en auto-ongelukken tijdens carnaval. Dit jaar gaan wij ook in op de risico’s van gehoorbeschadiging, zonnesteek, uitdroging en voedselvergiftiging en wat je daar praktisch en preventief aan kunt doen.

Preventie als speerpunt

Naast het ontwikkelen en verkopen van moderne verzekeringsproducten is preventie een belangrijk speerpunt van ENNIA. Martina: ‘’Wij voelen een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Je kunt je verzekeren tegen schade en risico’s, maar voorkomen is nog beter. In het kader van ons preventieprogramma organiseren wij jaarlijks een gratis en drukbezocht Prevent Now seminar in Aruba en Curaçao. Samen met de politie en het Openbaar Ministerie investeren wij ook in buurtveiligheid. Met kerst en oud en nieuw hebben wij aandacht besteed aan veilige feestverlichting en veilig omgaan met vuurwerk. Met carnaval richten wij ons op veiligheid en gezondheid. Het hele jaar door verspreiden wij informatie en preventieve tips via onze nieuwsbrieven en onze ENNIA Prevention Facebook pagina.’’

Download hier de tips