Rampenmanagement en verkeersveiligheid centraal op Prevent Now Seminar in Curaçao

Rampenmanagement en verkeersveiligheid centraal op derde Prevent Now Seminar in Curaçao

Op vrijdag 16 oktober 2015 organiseert ENNIA voor de derde keer zijn gratis Prevent Now Seminar in Curaçao. In het World Trade Center deelt een keur aan internationale sprekers en vakspecialisten van 08:00 tot 17:00 uur kennis en ervaringen op het gebied van verkeersveiligheid, rampenbestrijding en communicatie in crisistijd. Centraal staan de vertaalslag naar Curaçao en de vraag: “ Hoe goed zijn wij als gemeenschap, bedrijfsleven en burgers voorbereid?’

 

Praktische adviezen

Voor bezoekende bedrijven, overheidsinstanties  en particulieren, die zich goed willen voorbereiden op rampen, ongelukken en bijkomende schade, biedt het seminar naast nieuwe kennis en inzichten weer veel praktische adviezen en tips.

Internationale en lokale sprekers uit onder andere Amerika, Trinidad & Tobago en Nederland gaan in hun ochtendpresentaties in op hun ervaringen met wereldwijde rampen. Zij praten daarbij over overstromingen, aardbevingen, orkanen, branden en verkeersveiligheid en maken steeds de vertaalslag naar Curaçao.

In de middag vinden weer compacte workshopssessies plaats, waarbij lokale bedrijven een groot aantal nieuwe preventieve producten en diensten demonstreren, die voor particulieren en bedrijven zeker interessant zullen zijn.

Wereldwijde trends

Opvallend is dit jaar het keur aan interessante sprekers van internationaal gerenommeerde organisaties zoals FEMA (Federal Emercency Management Agency), CBEMA (Caribbean Disaster Emergency Management Agency) en CTO (Caribbean Tourism Organization). Zij gaan niet alleen in op hun persoonlijke en professionele ervaringen als experts, maar stippen ook interessante ontwikkelingen en wereldwijde trends aan op het gebied van rampenmanagement, verkeersveiligheid, crisiscommunicatie en andere preventiethema’s die belangrijk en relevant zijn voor Curaçao.

Zie hier voor meer het programma en gratis registratie.