Harde strijd tijdens ENNIA Montaña Bike Classic, van Rutten wint overtuigend

Curaçao –  De 13e ENNIA Montaña Bike Classic van afgelopen zondag was voor de wielrenners door de harde wind een stevige strijd. De hoofdprijs ging naar de 21-jarige Bryan van Rutten, die bij de finish een solide voorsprong had van maar liefst anderhalve ronde op het peloton. Bij de gebruikelijke afterparty na de prijsuitreiking gaf Danzarte een spetterende show met vuur en dans en sloot de band GIO Fuertísimo de avond af met een live optreden.

Winnaar Bryan van Rutten heeft behalve de hoofdprijs, ook de sprintprijs gewonnen. De winnaars in de categorie Sub Master en Master zijn respectievelijk Maarten Piek en Roland Gieling.  Bij de dames won Nuhely Emerenciana en in de categorie meisjes 12-13 jaar was Zuwena Valks de beste. In de categorie Beginners was Lisander Antonia de beste en bij de Juniors waren de winnaars Jasper Kiburg (17-18), Dorian Vogels (15-16), Reynard Rosinda (14), Largo Vogels (12-13) en Auric Rosinda (11).

De prestaties van de jeugd telde ook mee voor de pre-selectie voor het Caribbean Championship Youth dat in juli in St Maarten wordt gehouden. De Curacaose WielerBond heeft hiervoor 11 jeugdrijders geselecteerd. Dit zijn Reynaldo Mosquea (SSCC), Ezekiel Camelia, Giljomar Job, Stijn Watkins, Gzifo Sulvaran, Maurice Sprockel, Yohance Valks (allen Peddle Pushers), Jasper Kiburg, Dorian Vogels, Gijs Hendriks, Tycho Spaan (allen Bellisima).

Deze jeugd wielrenners zullen worden getraind door Laurens Keesen en definitieve selectie wordt bepaald aan de hand van hun houding, discipline en resultaat op het Nationaal Kampioenschap in juni.

De eerste Bike Classic werd in 2001 gereden en door wielerclub Bellisima georganiseerd. Toen werden rondjes rond de Tafelberg gereden en eindigde het halverwege de berg. In 2005 verhuisde de wielerwedstrijd naar Montaña met het doel om de jongeren van de wijk te stimuleren om meer te sporten. De organisatie van de wedstrijd kwam toen in handen van de wielerclub Super Sensational Cycling Club (SSCC) uit Montana. ENNIA heeft vanaf het begin dit evenement financieel gesteund en in 2008 kreeg het evenement een feestelijk tintje door het 60-jarig bestaan van de verzekeringsmaatschappij. Een jaar later doneert ENNIA ook een bedrag aan de kerk van Montaña waar de race elk jaar start.

Een fotoreportage van de ENNIA Montaña Bike Classic is te zien op de Facebookpagina ENNIA-Events.