Fetaud en Kort winnaar ENNIA Curaçao International Triathlon

CURACAO ─ De Fransman Geatan Fetaud heeft opnieuw de ENNIA Curaçao International Triathlon gewonnen. Afgelopen zondag kwam Fetaud met een tijd van twee uur, drie minuten en 57 seconden als eerste over de streep. Marlies Kort werd met een tijd van twee uur, 17 minuten en 11 seconden Curaçaos Kampioen in de categorie dames, terwijl Casper Camps bij de mannen de 1.5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen in twee uur, 22 minuten en 36 seconden als snelste afwerkte.

De ENNIA Curaçao International Triathlon, wordt jaarlijks op het terrein van Santa Barbara Beach & Golf Resort gehouden en staat bekend als zwaar en uitdagend. Dit jaar begon de wedstrijd een half uur eerder, zodat de triatleten aan het eind van de race minder last zouden krijgen van de zon en warmte. Deze vroege start had succes want meerdere deelnemers hebben hun persoonlijk record verbeterd. De Arubaan Renze Postma werd tweede overall-winnaar in de categorie mannen met een tijd van twee uur, vijf minuten en 26 seconden. Ook Jeritsandro Martien, de winnaar van de ENNIA Sprint Triathlon die in april werd gehouden, heeft goed gepresteerd. Hij eindigde als tweede in de categorie mannen voor het  Curaçaos Kampioenschap. Naast de bekende gezichten die elk jaar meedoen, deden ook atleten uit Aruba en Grenada voor het eerst mee. Vooral de sterke concurrentie uit Aruba maakte de wedstrijd spannend.

De Koninklijke Marine kreeg waardevolle ondersteuning van de Curaçaose Militie. Dit internationale evenement werd naast ENNIA, de Koninklijke Marine en de Curaçaose Militie, ook mogelijk gemaakt door de grote inzet en ondersteuning van Santa Barbara Beach & Golf Resort, de Mijnbouwmaatschappij, Powerade en de vele onmisbare vrijwilligers die zich elk jaar weer trouw aanmelden.

Voor de volledige scores, bezoek de CTA website.