ENNIA Montaña Bike Classic in aantocht

CURACAO - Op 3 mei 2015 vindt de 13e editie van de ENNIA Montaña Bike Classic, het grootste lokale wielerevenement, plaats. Voor zowel de deelnemers als het publiek staat er een programma met entertainment klaar. Zo treedt de band GIO Fuertísimo na de wedstrijd op.

In tegenstelling tot voorgaande jaren is er slechts een categorie, namelijk de ‘road bike’. Dat betekent dat alleen racefietsen zijn toegestaan. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën voor zowel dames als heren.

Traditiegetrouw doen alle wielerclubs op Curaçao aan het evenement mee. Ook uit het buitenland is er belangstelling voor het evenement. Het is de belangrijkste race voor de lokale fietsers. Deze race telt ook mee voor het samenstellen van de nationale selectie voor de Caribbean Championship. Naar verwachting doen er dit jaar 100 wielrenners mee. De wielerrace wordt georganiseerd door Super Sensational Cycling Club (SSCC).

Het evenement start om 14:00 uur. De eerste race begint om half 3. Dan strijden deelnemers tot en met 14 jaar voor een prijs. Het parcours voor hen is 3,2 km. Om kwart over 3 start de groep van 15 jaar en ouder. De elite, de hoogste klasse tijdens de wedstrijd, maakt 25 rondjes. De route start en eindigt bij de kerk van Montaña.

Vertegenwoordigers van Bo Frei Agencies staan na de wedstrijd klaar om fietsers een massage te geven. Deze gratis massage is om de pijnlijke spieren los te maken. Voor zowel de deelnemers als het publiek staat er een programma met entertainment klaar. Er zijn verschillende standjes met eten en drinken. Ook worden er tribunes geplaatst. Het publiek zal muzikaal ook aan zijn trekken komen. Zo treedt de band GIO Fuertísimo op. Tijdens de race speelt er een dj. De prijsuitreiking is tussen 18:30 en 19.00 uur.

Minimumleeftijd om mee te doen is 9 jaar. Inschrijven kan bij Vista Bike Zeelandia tot en met zaterdag 2 mei 17:00 uur. Daar krijgen deelnemers hun startnummers. Deelname tot en met 16 jaar bedraagt 10 gulden per persoon en 15 gulden voor 17 jaar en ouder. Op de dag van de race krijgen deelnemers consumptiebonnen voor een sportdrank en een broodje stobá.

Meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummers 661 8808, 560 0063 en ENNIA-Events Facebookpagina.