55e Aruba International 10 km Boulevard Race

ARUBA  27 April vindt de 55e editie van de Aruba International 10K Boulevard Race plaats. De race is opgedragen aan Harry Jansen, de oprichter van de wedloop. Banco di Caribe Aruba en ENNIA zijn de hoofdsponsors.

De organisatie is in handen van ARRUWAC. De race start bij het L.G. Smith Boulevard en eindigt bij de parkeerplaats van Aruba Ports Authority. De route leidt deelnemers langs het strand, belangrijke zakencentra en zowel high rise als low rise hotels. Wat de loop bijzonder maakt is dat het in de middag plaatsvindt. “Dat maakt het toch zwaar, omdat het warm is. Ook heb je veel toeschouwers bij hotels als langs de wegen. Er wordt fanatiek voor je geklapt als je over de finish loopt. Ochtendlopen hebben bijna geen toeschouwers”, vertelt Rouel Meelis. “Bovendien heeft de loop een lange traditie. Het werd op Koninginnedag, nu Koningsdag, gehouden. Die dag zijn er veel mensen op straat. Rond half zes ’s avonds parkeren ze de auto langs de route om de deelnemers toe te juichen.” Na afloop krijgen deelnemers verschillende soorten fruit en een sportdrank. Een dj leukt de prijsuitreiking op.

Prijzen

Alle deelnemers die over de finish lopen krijgen een medaille. Bovendien zijn er prijzen in acht verschillende categorieën bij zowel de dames als de heren te winnen. De leeftijdscategorieën zijn als volgt ingedeeld: Heren 14 -19, 20-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-59 en 60+. Vrouwen: 14-19, 20-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-59, 50-54 en 55+. De top 3 winnaars overall ontvangen geldprijzen. Degene die op de eerste plaats eindigt krijgt 1000 gulden. Nummer 2 en nummer 3 krijgen respectievelijk 750 en 500 gulden. De Aruba International

10 km Boulevard Race is een serieuze loop, maar dat sluit niet uit dat mensen kunnen wandelen. Minimumleeftijd om mee te doen is 14.

Bij het ophalen van de bib-nummers krijgen deelnemers een goodie bag van ENNIA en Banco di Caribe en een Dri-Fit shirt van Adidas. Het shirt houdt renners droog en koel dankzij het Dri-Fit materiaal dat ervoor zorgt dat vocht wordt weggevoerd van het lichaam.

Inschrijven

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven bij het kantoor van IBiSA en bij Sport Caribe. Inschrijven kan tot en met woensdag 22 april voor 35 gulden per persoon. Internationale deelnemers betalen 35 dollar. Geïnteresseerden kunnen zich hier opgeven. In totaal kunnen er 600 personen deelnemen.