FAQ Autoverzekeringen

Veel gestelde vragen met antwoorden over Autoverzekeringen tijdens de Coronavirus periode.


Mijn autoverzekering verloopt. Ik heb nog geen factuur ontvangen. Wat moet ik doen?

Stuur een kopie/foto van je huidige verzekeringsbewijs naar incasso@ennia.com Je ontvangt dan via e-mail je factuur.

Ik wil graag mijn autoverzekering betalen. Kan ik dat online doen?

Je kan betalen via je bank. Maak gebruik van Online Banking als je dat hebt. Voorkom een bezoek aan je bank. Onze bankrekeningnummers staan op je factuur. Vermeld altijd je polisnummer bij de betaling.
E-mail je betaalbewijs naar incasso@ennia.com. Zodra je Verzekeringsbewijs gereed is krijg je een bericht en kan je het bij onze receptie op vertoon van je sedula ontvangen.

De autoverzekering staat op mijn naam. Maar iemand anders rijdt er regelmatig in. Moet ik dat doorgeven?

Ja. Je e-mailt een kopie/foto van het geldige rijbewijs van deze persoon met je polisnummer naar: mail@ennia.com Wij zullen deze persoon dan opvoeren als ‘regelmatige bestuurder’ op je polis.

De overheid stelt nu dat ik alleen bepaalde dagen op de openbare weg mag zijn voor noodzakelijke zaken. Ik maak dus ook minder gebruik van mijn auto. Moet ik nu minder premie betalen?

Nee. Ook als je auto thuis staat bent je wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben.

Ik leen iemand mijn auto op de dagen dat mijn auto vanwege de Beschikking verdeling gebruik van motorvoertuigen en bromfietsen op de openbare weg mag. Deze persoon veroorzaakt een ongeluk met mijn auto. Is schade toegebracht aan een ander gedekt?

Ja, tenzij de polisvoorwaarden de schade uitsluiten.

Ik veroorzaak een ongeluk terwijl ik naar het werk rij. Ik heb officieel ontheffing. Is de schade veroorzaakt aan anderen gedekt?

Ja, tenzij de polisvoorwaarden de schade uitsluiten.

 

Restitutie van je verzekeringspremie

In sommige gevallen kan je in aanmerking komen voor restitutie van eventueel te veel betaalde premie. Denk bijvoorbeeld aan tussentijdse beëindiging van je verzekering. Deze restitutie, minus eventuele openstaande posten, vindt altijd plaats door middel van bankoverboeking.

Je moet hierbij rekening houden met een doorlooptijd van 15 werkdagen. Heb je het bedrag na deze periode nog niet ontvangen stuur dan een bericht naar incasso@ennia.com onder vermelding van “restitutie” je naam en het polisnummer. Wij laten je dan zo snel mogelijk weten wat de status is van het restitutieverzoek.