FAQ Autoverzekeringen

Veel gestelde vragen met antwoorden over Autoverzekeringen tijdens de Coronavirus periode.


Mijn autoverzekering verloopt. Ik heb nog geen factuur ontvangen. Wat moet ik doen?

Stuur een kopie/foto van uw huidige verzekeringsbewijs naar incasso@ennia.com U ontvangt dan via e-mail uw factuur.

Ik wil graag mijn autoverzekering betalen. Kan ik dat online doen?

U kunt betalen via uw bank. Maak gebruik van Online Banking als u dat heeft. Voorkom een bezoek aan uw bank. Onze bankrekeningnummers staan op uw factuur. Vermeld altijd uw polisnummer bij de betaling.
E-mail uw betaalbewijs naar incasso@ennia.com. Zodra uw Verzekeringsbewijs gereed is krijgt u een bericht en kunt u het bij onze receptie op vertoon van uw sedula ontvangen.

De autoverzekering staat op mijn naam. Maar iemand anders rijdt er regelmatig in. Moet ik dat doorgeven?

Ja. U e-mailt een kopie/foto van het geldige rijbewijs van deze persoon naar: curacao@ennia.com Wij zullen deze persoon dan opvoeren als ‘regelmatige bestuurder’ op uw polis.

De overheid stelt nu dat ik alleen bepaalde dagen op de openbare weg mag zijn voor noodzakelijke zaken. Ik maak dus ook minder gebruik van mijn auto. Moet ik nu minder premie betalen?

Nee. Ook als uw auto thuis staat bent u wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben.

Ik leen iemand mijn auto op de dagen dat mijn auto vanwege de Beschikking verdeling gebruik van motorvoertuigen en bromfietsen op de openbare weg mag. Deze persoon veroorzaakt een ongeluk met mijn auto. Is schade toegebracht aan een ander gedekt?

Ja, tenzij de polisvoorwaarden de schade uitsluiten.

Ik veroorzaak een ongeluk terwijl ik naar het werk rij. Ik heb officieel ontheffing. Is de schade veroorzaakt aan anderen gedekt?

Ja, tenzij de polisvoorwaarden de schade uitsluiten.

 

Restitutie van uw verzekeringspremie

In sommige gevallen kunt u in aanmerking komen voor restitutie van eventueel te veel betaalde premie. Denk bijvoorbeeld aan tussentijdse beëindiging van uw verzekering. Deze restitutie, minus eventuele openstaande posten, vindt altijd plaats door middel van bankoverboeking.

U moet hierbij rekening houden met een doorlooptijd van 15 werkdagen. Heeft u het bedrag na deze periode nog niet ontvangen stuur dan een bericht naar incasso@ennia.com onder vermelding van “restitutie” uw naam en het polisnummer. Wij laten u dan zo snel mogelijk weten wat de status is van het restitutieverzoek.