Studieplan

Investeer in de toekomst van uw kind. Met het ENNIA Studieplan geeft u uw kind de financiële basis die het nodig heeft. Hoe eerder u begint met sparen, hoe lager de premie. Slimme ouders zorgen voor slimme kinderen.

Studeren is een belangrijke, maar kostbare investering

Studeren is duur, zowel lokaal als in het buitenland. Ervoor sparen is misschien wel de belangrijkste investering die u voor uw kind kunt doen. Hoe eerder u met sparen begint, hoe minder het u per maand kost om een mooi studiekapitaal op te bouwen.

Waarom kiezen?

  • Een flexibel en op maat gemaakt studieplan.
  • Een aantrekkelijke maandpremie nu, een hoge uitkering straks.
  • Financiële zekerheid voor uw kind op een belangrijk moment.
  • Een gegarandeerd kapitaal. Ook als u arbeidsongeschikt wordt of voortijdig komt te overlijden.
  • Uitgekeerd zoals u wilt (ineens of over een studieperiode van 3, 4 of 5 jaren).

Hoe werkt het Studieplan?

Het Studieplan is een combinatie van sparen en verzekeren.

  • Het spaargedeelte: u bouwt een aantal jaren een vast kapitaal op. Van tevoren bepaalt u de datum waarop u een uitkering wilt. Met het opgebouwde kapitaal kan de studie worden betaald.
  • Het verzekeringsgedeelte: overkomt u iets tijdens de looptijd van het studieplan, dan bent u verzekerd. Bijvoorbeeld als u arbeidsongeschikt raakt of komt te overlijden, krijgt uw kind op de einddatum toch het studiekapitaal dat u van tevoren heeft afgesproken. Zo kan uw kind altijd gaan studeren.

Benieuwd wat verstandig is om in uw situatie te doen? Wilt u een studiespaarplan maken?

MAAK EEN AFSPRAAK


Gaat uw kind later studeren dan gepland?

Het zou kunnen gebeuren dat uw kind wat langer doet over de middelbare school, of dat hij of zij na de middelbare school een tussenjaar wil opnemen. Dat is geen probleem, dan stelt u de uitkering gewoon uit. U mag de verzekering - steeds met 1 jaar - verlengen tot uiterlijk het 21e jaar tegen dezelfde premie. Uw kind ontvangt dan op einddatum een hoger kapitaal.

Wat kost het ENNIA Studieplan?

Hoe eerder u begint met sparen, hoe meer u kunt opbouwen en hoe lager de studieschuld. Of hoe minder u per maand hoeft te betalen om tot hetzelfde eindkapitaal te komen. Begint u bijvoorbeeld met sparen als uw kind net geboren is? Dan bouwt u met een maandpremie van f 168 voor uw kind al snel een mooi kapitaalbedrag van f 50.000 op. Voornoemde premie is afhankelijk van de verzekeringsduur, leeftijd en gezondheid van de ouder. Onze verzekeringsadviseurs helpen u graag om uw mogelijkheden in kaart te brengen.

Lees ook onze artikelen over kosten van studeren:

         

;