Gek van auto’s, maar ook gek van de koppijn

Papiamentu    Papiamento (Aruba)

Vorige maand was het weer eens raak. De zoveelste aanrijding met m’n auto. De derde in twee jaar tijd. Ik heb er een ‘hobby’ van gemaakt om -als ik hulp nodig heb- steeds een ander bedrijf uit te zoeken. Dat heeft natuurlijk met mijn vak te maken. Als verzekeringsspecialist kom ik veel bij bedrijven over de vloer. Ik geniet ervan om rond te kijken en de sfeer te proeven. Elke bedrijf is anders, elke ondernemer heeft z’n eigen stijl.


Dus ik prik ‘blind’ een reparatiebedrijf om mijn auto te laten maken. Zo kom ik terecht bij een herstelbedrijf middenin een bario. De eigenaar ontving me in de werkplaats, hier en daar medewerkers aan het werk. Allemaal in keurige overals, allemaal ook  met mondkapjes op. Er was net gespoten. Ik had last van de verfnevel en vroeg of er geen afzuiginstallatie was? Toen zei een van die jongens: “De cabine staat toch open”.

"De wind is onze afzuiginstallatie”

Zo gemakkelijk wordt er blijkbaar over gedacht. Voor alle duidelijkheid: ik heb het hier over een goedlopend bedrijf met tien man personeel. Toen ik de auto uitstapte, kon ik de verflucht al goed ruiken. Dat is niet echt lekker als je hier in de buurt op je porch zit, dacht ik nog.

Toen ik wat beter rondkeek zag ik in de hoek van de werkplaats een flinke afzuiginstallatie staan. Het ding was kapot, zei de eigenaar. Alles zat verstopt; de ventilator, de afvoerkanalen, inclusief de uitblaaskap op het dak.

Het zou duizenden guldens kosten om alles weer aan de praat te krijgen. Ik vroeg hem hoeveel het zou kosten als de spuiterij wordt stilgelegd vanwege de stankoverlast. Hij knikte. Als ondernemer weet hij heel goed wat er moet gebeuren. Door de hectiek komt het er alleen niet van. En al die guldens doen natuurlijk pijn.

Toch is het de investering dubbel en dwars waard. Alleen al omdat zijn personeel beter zal presteren en minder zal verzuimen door de overlast. Vanuit mijn netwerk ken ik iemand die goed is in renovatie van installaties en gereedschappen. Voor een mooi prijsje zou die het kunnen fixen. We hebben direct een afspraak gemaakt.

Gisteren was ik in de buurt, dus toen ben ik nog eens gaan kijken. De eigenaar zag me aankomen en deed meteen z’n duim omhoog. Toen ik uitstapte geen spoortje van verflucht. Mooi opgelost! 

Bij ENNIA hebben we veel te maken met personeelsrisico’s. Dat betekent dat we ook veel weten van preventie-maatregelen. Die kennis delen we graag met u.

Maak nu een afspraak

 

 

 

 


Sayonara Tiel
ENNIA Corporate Insurance Specialist