Vaak kom je goed weg. Maar wat als het die ene keer wel misgaat? (1)


PAPIAMENTU (curaçao)     PAPIAMENTO (ARUBA)

Je kent die momenten wel: het ging maar net goed. Gelukkig, want anders was het niet goed afgelopen. Er zat een engeltje op je schouder en je gaat gewaarschuwd verder. Maar wat als het een keer wel misgaat? Een ernstig ongeval met blijvend letsel. Een ongeluk zit in een klein hoekje en statistieken geven aan dat het vaker voorkomt dan je denkt.

Privé klussen we veel; thuis, bij familie of vrienden. Werken in de tuin, aan de auto of aan het huis. Ook tijdens spelen of sporten kan ‘n ‘ongelukje’ een ernstige blessure veroorzaken waar je je verdere leven mee moet zien te dealen. En wat dacht je van een verkeersongeluk. Ook dat kan dramatisch aflopen.

Ellende? Daar wil je niet aan denken

En toch is het goed om dat heel soms wel te doen. En ik kan het weten, want in mijn vak kom ik best vaak mensen tegen die door een simpel ongeluk opeens aan de grond komen te zitten.

Ik moet denken aan Dean, een veertiger. Hij was happy met het huis waar hij met z’n gezin woonde. Hij onderhield de woning goed. Maar wat gebeurt er: tijdens het schilderen valt hij van de ladder en raakt gedeeltelijk verlamd. Hij kon niet meer lopen. Hij verloor niet alleen zijn baan maar ook zijn geliefde huis. De hypotheek kon hij niet meer betalen. Echt heel zielig. Wat zou het een mooie oplossing zijn geweest als hij een flink bedrag uitgekeerd had gekregen vanwege dit zware letsel. Dan had hij in ieder geval de tijd kunnen nemen om zijn leven weer op de rit te krijgen.

Zo’n extra bedrag krijg je met een ongevallenverzekering. Kort gezegd: er wordt geld uitgekeerd bij een ongeval als jij (gedeeltelijk) invalide raakt of overlijdt. Een bedrag dat jou of jouw naaste familieleden de mogelijkheid biedt om het leven weer op te pakken, zo goed en kwaad als dat kan na zo’n ernstig ongeval.    

Veel mensen denken bij een ongeluk meteen aan hun zorgverzekering. Dat is de vergoeding die je krijgt voor de medische zorg. Die verzekering is bedoeld om de kosten van de dokter en het ziekenhuis te betalen. De ongevallenverzekering is anders, die gaat over geld voor jou (of voor jouw familie). Geld dat je op dat moment goed kunt gebruiken.

Wil je meer weten? Maak dan een afspraak met mij.

Juliska Cijntje-web.png

 

 

 


Juliska Cijntje
Cördinator Customer Relations

Contact

Zie meer informatie in ons blogoverzicht