Vaak kom je goed weg. Maar wat als het die ene keer wel misgaat? (2)


PAPIAMENTU (curaçao)     PAPIAMENTO (ARUBA)

Ik moet denken aan Maureen. Een vrolijke vrouw. Ze raakte gehandicapt maar heeft er mee leren leven. Zij kwam na een duik in het water met haar hoofd ongelukkig tegen de bodem en zit nu blijvend in een rolstoel.  Dat was een enorme schok. Haar leven veranderde in één klap volledig. Persoonlijk, voor haarzelf, maar ook puur praktisch. Haar huis klopte niet meer. Ze kon niet meer naar binnen. De veranda was te hoog, de drempels zaten dwars en ook binnen kon ze maar moeilijk bewegen met de rolstoel.

Een geluk bij een ongeluk: ze had een ongevallenverzekering. Ze kreeg 60.000 gulden uitgekeerd. Met dat geld heeft ze de oprit aangepast, de wc en badkamer verbouwd en ook de rest van het huis aangepast. En er bleef nog genoeg geld over voor een comfortabel zittende rolstoel. Nu vijf jaar later, is het mooi om te zien hoe Maureen haar leven toch weer heeft opgepakt. Mede dankzij de ongevallenverzekering.

Mooi hoe ze haar leven heeft opgepakt

Een ongevallenverzekering? Ik hoor je denken. Ik heb toch al een zorgverzekering. Dat misverstand wil ik graag verduidelijken. De zorgverzekering is de vergoeding voor de kosten van het ziekenhuis en de dokter. De ongevallenverzekering is anders, die gaat over geld voor jou als je met blijvend letsel te maken krijgt. Of bij overlijden om je familie te helpen. Geld dat op dat moment heel goed van pas komt.

Neem Fedrico (38 jaar). Leuke baan, vader van drie kinderen en gek op auto’s. Samen met zijn vrienden kluste hij in de weekenden graag aan zijn Amerikaanse wabi. Totdat hij met zijn hand beklemd raakte en pas na een half uur kon worden bevrijd. Door een beschadigde zenuw is zijn rechterhand verlamd geraakt. Hij verloor zijn werk in de bouw en kwam zonder inkomen thuis te zitten. Een uitkering van een ongevallenverzekering had hem enorm geholpen om het verlies aan inkomen op te vangen en de kosten van omscholing te betalen.

Sta er eens bij stil. In mijn vak kom ik best vaak mensen tegen die door een simpel ongeluk opeens aan de grond komen te zitten. Met een ongevallenverzekering had veel ellende bespaard kunnen worden. 

Wil je meer weten? Maak dan een afspraak met mij.

Juliska Cijntje-web.png

 

 

 


Juliska Cijntje
Cördinator Customer Relations

Contact

Zie meer informatie in ons blogoverzicht