No-claimbeschermer: doe jezelf en je portemonnee een plezier

Papiamentu (CuraÇao)     Papiamento (Aruba) 

Juliska Cijntje-web.png

 

 

Juliska Cijntje
Cördinator Customer Relations

Een auto kopen is leuk, maar hoe houd je het betaalbaar? Voor de aanschaf heb je een flink bedrag neergeteld. En daar komt de verzekering dan nog bij. Van die investering wil je maximaal genieten. Ik geef je graag twee tips hoe je onnodige kosten kunt voorkomen.

Tip 1

Ik moet denken aan Roberto, een vriend van me. Hij heeft een eigen zaak en hij vond dat hij hard genoeg had gewerkt om zichzelf een Porsche cadeau te doen. Hij had ‘m maandje in huis toen zijn vrouw Faya op een zaterdagmiddag vroeg of ze de nieuwe trots aan haar vriendin mocht laten zien. Faya is van het type high heels. Da’s leuk maar voor auto rijden niet altijd even handig. Onderweg moest Faya plotseling remmen, maar bleef met haar hak hangen in de mat. Dat brengt me bij tip 1: schadevrij rijden heeft vaak met kleine dingen te maken. Dat hoge hakken niet handig zijn voor autorijden weten we heus wel. Maar ach ja, het gaat toch altijd goed. Niet dus. Dat geldt ook voor slippers. Die dingen heten niet voor niks ‘slippers’. Je voet kan gemakkelijk wegglijden bij het bedienen van de pedalen. Het is allemaal onderzocht en bewezen. Het advies: niet doen.

Slippers heten niet voor niks slippers

En zo zijn er veel meer kleine dingen. Je kent ze wel. Even een appje versturen tijdens het rijden. Of iets pakken dat net onder de stoel is gerold. Snel even de fles water uit de tas pakken. Denk niet ‘ach ja’, maar probeer het juist iets meer top of mind te maken. Pak een papiertje en schrijf op wat jouw top 5 is van kleine dingetjes waardoor je ooit bijna een ongeluk hebt gehad. Misschien dat de slippers of de hoge hakken ook voorbijkomen. Door zo’n lijstje te maken zorg je onbewust voor extra focus op de kleine dingen.  

Opnieuw no-claim opbouwen kost veel geld

Tip 2

Maar hoeveel focus je ook hebt, volkomen foutloos rijden bestaat niet. We zijn mensen en mensen maken fouten. Dat kan gebeuren en daar ben je dan ook voor verzekerd. Maar zo’n auto-ongeluk(je) kost je wel een flink deel van de opgebouwde no-claimkorting. Doe jezelf (en je portemonnee) een plezier en sluit een no-claimbeschermer af. Ongeluk of niet: je no-claim blijft intact. Dat kan aardig wat centen opleveren. Wil je meer weten? 

Zie meer informatie in ons blogoverzicht

No-claimbeschermer        Maak nu een afspraak