Huwelijk

Je gaat trouwen of bent net getrouwd. Gefeliciteerd, geniet van deze spannende tijd. Verzekeringen en romantiek gaan niet echt samen.

En toch geven wij je graag advies. Zeker als het gaat om je gezin is het handig om een aantal zaken goed te regelen.

Levensverzekering – afgesloten voor het huwelijk

Ben je nog niet getrouwd en heb je al een levensverzekering? Dan zul je jouw partner moeten benoemen als eerste begunstigde. Dan is hij/zij degene die de uitkering krijgt, als jij overlijdt. Je kan ook aan je kinderen uitkeren.

Levensverzekering – afgesloten na het huwelijk

Ben je al getrouwd? Dan vermindert een goede levensverzekering de financiële zorg van je partner en je gezin, mocht je komen te overlijden. Is er sprake van gezinsuitbreiding? Vergeet niet de dekking van je levensverzekering bij ieder kind aan te passen.

Ongevallenverzekering

Iets waar je liever niet aan denkt: als jij, je partner of je kind(eren) als gevolg van een ongeval blijvend gehandicapt raakt, kunnen de financiële gevolgen heftig zijn. Het afsluiten van een Ongevallenverzekering kan dan een groot verschil maken in de kwaliteit van leven. En maakt je ook minder afhankelijk van andere hulp.

Autoverzekering

Heb je samen 2 auto's, en zijn deze bij 2 verschillende verzekeraars ondergebracht? Dan kan het slim zijn om ze beide bij 1 verzekeraar te verzekeren. Daarnaast is het handig om de hoogte van het dekkingsbedrag van jouw WA-verzekering te bekijken. Getrouwd zijn betekent namelijk dat je grotere risico's loopt omdat je gezamenlijke bezittingen en vermogen gedekt moeten worden.

En denk ook aan de Personen Ongevallenverzekering Motorrijtuigen. Die geeft je het recht op een bedrag als de meeverzekerde persoon overlijdt, gedeeltelijk of geheel invalide raakt of medische onkosten moet maken als gevolg van een ongeval.

Woonhuis- en Inboedelverzekering

Als je getrouwd bent, nemen normaalgesproken je bezittingen toe. Controleer daarom of je inboedel nog wel volledig verzekerd is. Gebruik hiervoor onze inboedelmeter. Verzeker je huis zelf altijd op basis van de herbouwwaarde.