Huwelijk

U gaat trouwen of bent net getrouwd. Gefeliciteerd, geniet van deze spannende tijd. Verzekeringen en romantiek gaan niet echt samen.

En toch geven wij u graag advies. Zeker als het gaat om uw gezin is het handig om een aantal zaken goed te regelen.

Levensverzekering – afgesloten voor het huwelijk

Bent u nog niet getrouwd en heeft u al een levensverzekering? Dan zult u uw partner moeten benoemen als eerste begunstigde. Dan is hij/zij degene die de uitkering krijgt, als u overlijdt. U kunt ook aan uw kinderen uitkeren.

Levensverzekering – afgesloten na het huwelijk

Bent u al getrouwd? Dan vermindert een goede levensverzekering de financiële zorg van uw partner en uw gezin, mocht u komen te overlijden. Is er sprake van gezinsuitbreiding? Vergeet niet de dekking van uw levensverzekering bij ieder kind aan te passen .

Ongevallenverzekering

Iets waar u liever niet aan denkt: als u, uw partner of uw kind(eren) als gevolg van een ongeval blijvend gehandicapt raakt, kunnen de financiële gevolgen heftig zijn. Het afsluiten van een Ongevallenverzekering kan dan een groot verschil maken in de kwaliteit van leven. En maakt u ook minder afhankelijk van andere hulp.

Autoverzekering

Heeft u samen 2 auto's, en zijn deze bij 2 verschillende verzekeraars ondergebracht? Dan kan het slim zijn om ze beide bij 1 verzekeraar te verzekeren. Daarnaast is het handig om de hoogte van het dekkingsbedrag van uw WA-verzekering te bekijken. Getrouwd zijn betekent namelijk dat u grotere risico's loopt omdat uw gezamenlijke bezittingen en vermogen gedekt moeten worden .

En denk ook aan de Personen Ongevallenverzekering Motorrijtuigen. Die geeft u het recht op een bedrag als de meeverzekerde persoon overlijdt, gedeeltelijk of geheel invalide raakt of medische onkosten moet maken als gevolg van een ongeval.

Woonhuis- en Inboedelverzekering

Als u getrouwd bent, nemen normaalgesproken uw bezittingen toe. Controleer daarom of uw inboedel nog wel volledig verzekerd is. Gebruik hiervoor onze inboedelmeter. Verzeker uw huis zelf altijd op basis van de herbouwwaarde.