Respons op de ENNIA Kerstwens is een noodkreet

ENNIA heeft voor het einde van het jaar zijn budget voor relatiegeschenken besteed aan het vervullen van hartewensen. Iedereen kon een hartewens voor een ander indienen. Het bedrag mocht tot f 5.000 bedragen en per eiland is een hartewens uitgekozen. Donderdag 23 december zijn de winnaars geïnformeerd dat hun hartewens in vervulling gaat.

Velen hebben hun hartewens ingestuurd en je kan moeilijk spreken van een succes want de honderden verhalen en wensen tonen vooral hoe moeilijk ze het hebben en een hardvochtig bestaan leiden. Veel eenzaamheid en gemis van vrienden en familieleden, verdriet om slechte gezondheid, tekort aan middelen voor een beetje vertier, slechte behuizing als lekkende daken, ontbreken van een vloer e.d. Het lezen van de wensen is heftig en komt hard binnen. Het is een noodkreet van mensen die geen uitweg weten. Gelukkig waren er ook vrolijke wensen om een ander een groot plezier te doen en een onvergetelijke dag te bezorgen.

Alle binnengekomen wensen van alle eilanden zijn anoniem via een waarderingssysteem door de ENNIA-medewerkers gescoord. De wens met de hoogste score per eiland wordt in vervulling gebracht met het bedrag van f 5.000. Er zijn een paar kleine wensen binnengekomen voor sportschoenen van een kind. Deze wensen zijn direct opgepakt en in vervulling gegaan. Een ENNIA-medewerker nam een van deze wensen voor eigen rekening.

Apart van de Kerstwens actie hebben de ENNIA-medewerkers zelf ook hun hartewens voor een ander kunnen indienen. Voor deze interne wensactie intern is een bedrag van f1.000 beschikbaar. De ontvangers van de wens worden later geïnformeerd.

De winnende harte wensen

Aruba winnaar: Mijn zus heeft kanker en moet verschillende behandelingen ondergaan. Ze kan helaas niet meer lopen en moet met special transport getransporteerd worden. Dit wordt niet vergoed en ze kan het ook niet zelfs betalen want het kost 100 gulden per keer. Mijn wens is dat ENNIA dus 50 keer transport betaalt zodat ze naar haar afspraken kan gaan.

Bonaire winnaar: De wens voor Kas di Kuido Bonaire: De bewoners van KKB hebben in hun jonge jaren heel veel gedaan voor Bonaire. Door de pandemie zijn we donateurs kwijtgeraakt waardoor wij ook moesten bezuinigen. Dat betekent minder activiteiten voor de bewoners. Met de donatie van ENNIA kunnen we weer enkele activiteiten organiseren in een gepaste setting met b.v. familie van de bewoners. Ook hebben we op dit moment een tekort aan materialen.

Curacao winnaar: Mijn collega en ik werken in een restaurant. Zij is een alleenstaande moeder met een zoon van 14 jaar die gehandicapt is. Ze wonen bij haar vader in huis. Haar zoontje wordt elke dag met de bus op haar werk afgezet en blijft dan wachten totdat zijn moeder klaar is met werken. Mijn collega werkt hard en heeft onlangs een operatie ondergaan waardoor ze nu niet kan werken. Ze wil graag een glimlach op het gezicht van haar zoontje en daarom wil ze heel graag een drumstel voor hem. Muziek maakt hem blij en daar wordt ze erg vrolijk van.

Sint Maarten winnaar: Mijn moeder heeft een hartaanval gehad en is hierdoor verlamd geraakt aan haar rechterkant van haar lichaam. Ze kan moeilijk lopen. Ik zou graag willen dat er wat aanpassingen worden gedaan in de badkamer, en dat er speciale afstapjes gemaakt kunnen worden bij de deuren en het liefst ook een rolstoel cadeau gegeven kan worden.

De hartewensen van ENNIA-medewerkers

Een wens voor een familielid: Zij heeft haar baan verloren en vlak daarna was er een ziekte bij haar geconstateerd (nierpatiënt, bijna de ergste fase) Door haar gezondheid was het niet mogelijk om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. De druk zit volledig op haar man (security agent) en ze hebben 3 kinderen waardoor het financieel heel moeilijk is. Ik zou hen graag een supermarkt- en benzinebon willen geven.

Een wens voor een voetbalclub met coaches met een hart van goud. Zij willen elk kind steunen, maakt niet uit wat hun achtergrond is. De meeste komen dan uit een gezin waarvan de ouders geen contributie kunnen betalen. De coaches betalen dan uniformen uit hun eigen zak. De kleintjes (U8+ U10+U12) hebben al een mooi uniform, maar de grote kinderen (U15) nog niet. Het zou superleuk zijn als ook die kinderen voor het nieuwe jaar met een mooi uniform kunnen verschijnen.

Een wens voor mijn buurman: Mijn buurman is een alleenstaande vader met 4 minderjarige kinderen. Ik wens hun een groot kerstpakket. Een ham, kalkoen, vlees en andere lekkere kersthapjes.

Een wens voor de kinderen en begeleiders van een stichting: Een keertje lekker uit eten kunnen is voor hen heel speciaal. De stichting zetten zichzelf voortdurend in met minimaal 500 voedselpakketjes per week, zijn 24/7 bezig met de zorg van de kinderen die daar verblijven, plus verzamelen kleding/speelgoed voor diverse minderbedeelden. Hun eens verwennen, dat lijkt mij heel mooi.

Een wens voor een basisschool: De school heeft geen gym materialen en spullen waardoor de kinderen dus ook niet kunnen gymmen. Ik wil graag dat de school wat gym spullen kan krijgen zodat er gymlessen gegeven kunnen worden.