Tempo Caribbean uitzendkrachten collectief verzekerd voor aansprakelijkheid

Tempo Caribbean directeur Arie van Hoven heeft met behulp van de ENNIA Risicotest de risico’s van zijn onderneming in kaart gebracht. Uit de gesprekken met zijn Accountmanager Tini Lasten en specialist Shairlon Balentina bleek dat uitzendkrachten het risico lopen aansprakelijk te worden gesteld voor eventuele schade bij klanten. Dit komt gelukkig niet heel vaak voor, maar als het toch gebeurt kan de impact groot zijn. Dit risico wilde Tempo niet zelf (meer) lopen.

“De relatie tussen Tempo en ENNIA is hecht, we hebben veel vertrouwen in elkaar. We werken al samen op het gebied van pensioenen en de klik met Shairlon was ook erg goed. Een aansprakelijkheidsdekking is niet altijd top of mind, maar het nieuwe ENNIA product is overzichtelijk, kost niet veel en is toegespitst per sector. Ik kan mijn mensen nu met een gerust hart aan de slag laten gaan!” aldus Arie van Hoven. ENNIA Corporate Insurance specialist Balentina voegt daaraan toe: “Het klinkt misschien gek, maar ik kijk altijd hoe een bedrijf zo min mogelijk kan verzekeren. Vaak kun je risico’s ook verkleinen met andere preventieve maatregelen. Dit risico raakte de core van het bedrijf en dan kun je dit het beste via verzekering afdekken.”

Tempo Caribbean is een HR Service provider die staat voor meer dan 25 jaar ervaring in professionaliteit en kwaliteit. Ze leveren tijdelijk personeel, payrolling, recruitment en projecten. “Ons uitgangspunt is altijd meedenken met onze klanten en het leveren van oplossingen.

Risico = Kans x Impact

De essentie van de analyse is bij ieder risico de kans en de impact in te schatten. Dit betekent de kans dat het misgaat en de impact ervan op de organisatie. De kans kan meestal verkleind worden door middel van preventie of het vermijden van bepaalde situaties. Hetzelfde geldt voor de impact van bijvoorbeeld een ongeluk of onvoorziene situatie. Als de impact groter is dan de onderneming kan dragen, dan is het raadzaam actie en maatregelen te nemen. Bijvoorbeeld het risico overdragen aan een verzekeraar.

De specialisten van ENNIA zijn getraind in het herkennen van risico’s en het nemen van maatregelen. Samen met de ondernemer maken ze de juiste afweging welk risico zelf gedragen wordt en welk beter verzekerd moeten worden.

Doe hier de Risico Test

Meer nieuws over ENNIA