Een liefdevolle knuffel van mijn baby….

Wat is dat toch heerlijk om als ouder lekker met je baby op schoot te zitten. Die schattige oogjes die je liefdevol aan kijken. Die kleine vingertjes die zachtjes jouw vinger proberen te pakken. Je glimlacht naar je baby. Konden dit soort momenten maar eeuwig duren. Je kijkt op en ziet je 8-jarige dochter die zelf haar lunch klaarmaakt in de keuken. Wat gaat de tijd toch snel, je kan je als de dag van gisteren herinneren dat je 8-jarige dochter ook zo klein was als die baby in je armen…

Voor je het weet zijn je kinderen groot. En dan verlaten ze zo maar het nest… studeren, en vaak ook nog in het buitenland. Maar ben je daar eigenlijk financieel wel op voorbereid? Studeren is nu al zo duur, en hoeveel zal het wel niet kosten als jouw kinderen later gaan studeren? En dan hebben we het alleen nog maar over studiegeld. Ze moeten natuurlijk ook nog kamerhuur betalen, schoolboeken kopen, verzekeringen afsluiten, vervoerskosten betalen, boodschappen doen, enzovoorts, enzovoorts… Hoe doen de meeste ouders dat eigenlijk?

Nu al sparen voor de studie van mijn kind?

Je kunt als ouder niet vroeg genoeg beginnen met sparen voor de studie van je kind. Dit is misschien wel de belangrijkste investering die je voor je kind kunt doen. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken?

Gelukkig kun je bij ENNIA terecht voor een Studieplan. Met een Studieplan garandeer je je kind de financiële zekerheid om later te kunnen studeren. Hoe eerder je begint met sparen, hoe beter. Zo garandeer je dat je met een aantrekkelijke maandelijkse premie straks een hoog uitkeringsbedrag voor de studie van je kind kunt opbouwen.

Wat is een ENNIA Studieplan precies?

Een Studieplan is een combinatie van sparen en verzekeren: Je spaart gedurende een aantal jaren een van tevoren bepaald kapitaal op waarmee de studie van je kind kan worden betaald. Mocht er tijdens de looptijd van het Studieplan iets met jou als ouder gebeuren, ben je hiervoor verzekerd, en krijgt je kind op de afgesproken einddatum toch het afgesproken studiekapitaal uitgekeerd. Dus mocht je bijvoorbeeld arbeidsongeschikt raken, of komen te overlijden, heb je toch de zekerheid dat je kind later kan gaan studeren.

Bovendien heb je veel flexibiliteit met een Studieplan. Je kunt kiezen om het hele bedrag in 1 keer uit te betalen, of geleidelijk over een periode van 3, 4, of 5 jaar. Als het in de toekomst blijkt dat je kind later dan gepland klaar is met de middelbare school, of graag een tussenjaar wil nemen, is dit geen probleem. Je kan de verzekering steeds met een jaar verlengen, totdat je kind 21 wordt. In zo’n geval ontvangt je kind op de einddatum een hoger bedrag.

Een Studieplan van ENNIA biedt dus een hele makkelijke manier om te garanderen dat er later genoeg geld is voor de studie van je kind, en dat is voor jou als ouder natuurlijk een fijn gevoel.

Waar kan ik meer informatie vinden over het ENNIA Studieplan?

Maak nu een afspraak met een van onze deskundige adviseurs. Samen vinden we de beste oplossing voor jouw specifieke wensen, zodat je zeker weet dat er straks voldoende geld is voor je kind om zorgeloos te kunnen studeren.

Afspraak maken

Informatie over het Studieplan