Kleine stappen die achteraf een groot verschil maken

Kleine stappen die achteraf een groot verschil maken

6 september 2017. 45 minuten lang was het overdag donker. Het oog van orkaan Irma heeft Sint Maarten geheel platgelegd. Alles lag onder water, daken zijn weggewaaid, overal hingen bladloze bomen schuin en zijn auto’s net als tonijn blikjes met de wind meegesleurd. De materiële schade was groot, maar de emotionele klap van het verlies kwam nog harder aan.

ENNIA heeft veel ervaringen met tropische stormen. De laatste keer daarvoor was in 1995 met orkaan Luis. Echter brengt het orkaanseizoen telkens weer spannende maanden met zich mee. Ook dit jaar is dit niet anders. Afgelopen keer zijn de nodige maatregelen worden getroffen met de hoop om de schade zo klein mogelijk te houden. Desondanks kon niemand de verwoestende kracht van orkaan Irma voorzien. Daar het nieuwe orkaanseizoen al van start is gegaan, is een nog betere voorbereiding dit keer van uiterst belang.

‘Na een catastrofe zoals Irma betekent het dat je als organisatie eerst moet zorgen voor het welzijn van je eigen mensen, zodat zij op hun beurt onze klanten beter van dienst kunnen zijn, aldus Reinald Curiel, Managing Director van ENNIA.

Binnen twee en een halve week na de orkaan was het kantoor op Sint Maarten weer grotendeels operationeel om zowel klanten als andere bezoekers te kunnen bijstaan met hun schadeclaims of simpelweg een luisterend oor te bieden.

Ook de ENNIA Mobiele Claim Registratie bus heeft de lokale bevolking een hart onder de riem gestoken. ‘Met de bus hadden wij een manier gevonden om naar onze klanten toe te gaan in plaats van andersom. Ook andere belangstellenden konden verzekeringsadvies inwinnen, en dat werd erg op prijs gesteld.’ Aldus Soraida America, Branche Manager ENNIA Sint Maarten.

Al deze inspanningen hebben geleid dat binnen drie maanden na deze natuurramp het team van ENNIA meer dan 70% van alle claims heeft afgehandeld. Een snelle afhandeling betekent dat klanten kunnen beginnen met het herstelproces en het wederopbouw van het eiland.

Het zijn soms kleine stappen die achteraf een groot verschil kunnen maken. Vooral nu de zwaarste orkaanmaanden voor de deur staan, is het essentieel goed voorbereid te zijn. Alle eilandbewoners kunnen tijdens hun voorbereidingen het ENNIA Orkaanhandboek raadplegen. In het Orkaanhandboek staat belangrijke informatie die van toepassing zijn zowel vóór, tijdens en na een orkaan of storm. Denk aan: Waar moet men allemaal rekening mee houden? Heb ik een passende verzekering die alle schade dekt? Laat een verzekeringsadviseur je altijd bijstaan.

Orkaanhandboek

Afspraak maken voor advies