Is jouw familie goed beschermd als er iets met je gebeurt?

Zo maar een dag,  samen met je vriendinnen gezellig koffie drinken, terwijl de kinderen in de tuin spelen. Een van je vriendinnen vertelt een aangrijpend verhaal over wat een goede kennis van haar is overkomen.

“Ik ken haar al jaren. Ze is 32, heeft 3 kinderen, een jongetje van vier en twee meisjes, een tweeling, van één jaar oud. Haar man is een paar weken geleden ineens overleden! Ja, echt, hij was pas 34 en leefde gezond, zag er goed uit en rookte niet. Niemand zag het aankomen. Echt verschrikkelijk.

Nu staat ze er ineens alleen voor. Ze heeft een parttime baantje, maar wat ze verdient is lang niet genoeg om alles te betalen. De verzekering heeft de hypotheekschuld afgelost en het huis staat nu vrij op naam, maar verder heeft ze niets meer. Het meeste van hun spaargeld is al gebruikt om de eerste kosten direct na het overlijden te betalen.

Ze is radeloos en in shock. Ze krijgt geen tijd om met haar kinderen dit verlies te verwerken. Nu moet ze uitzoeken hoe hun leven verder moet.  Er is niet genoeg geld om alle maandelijkse rekeningen te betalen. Ze moet fulltime gaan werken, terwijl de kinderen juist nu haar aandacht nodig hebben. De vraag is of het haar lukt om zo snel een fulltime baan te krijgen en goede opvang voor de kinderen te vinden? Hopelijk vindt ze snel een baan die genoeg betaalt, want drie kinderen in je eentje opvoeden is niet makkelijk!”

Een van de vriendinnen die het verhaal aandachtig heeft aangehoord vertelt haar ervaring met haar buurvrouw van een paar jaar terug. “Haar man overleed ook heel onverwachts, maar zij hadden voor het geval dat een van de ouders overlijdt terwijl de kinderen nog thuis wonen, financiële bescherming geregeld. Het is makkelijk en erg betaalbaar om je voor te bereiden op de financiële gevolgen van zo’n vervelende situatie. Op het moment dat ze kinderen kregen hadden ze deze verzekering meteen afgesloten. Direct na het overlijden van haar man kregen zij een kapitaal uitgekeerd van de verzekeringsmaatschappij, waardoor ze niet direct in de financiële problemen kwamen. Voor de eerste jaren was er genoeg geld voor alle onkosten en om de kinderen goed te kunnen verzorgen. De buurvrouw kon samen met haar kinderen op een normale manier haar verdriet verwerken zonder dat dit gehinderd werd door acute geldproblemen.”

We denken er liever nooit aan, maar dit soort onverwachte gebeurtenissen zetten het leven compleet op zijn kop. Het is dus is erg verstandig om financieel voorbereid te zijn op zo’n situatie.

Wil je meer weten over hoe je je gezin financieel kan beschermen voor het geval dat een van de ouders plotseling overlijdt, maak dan nu een afspraak voor een adviesgesprek. Dan zie je meteen hoe alles werkt, en hoe makkelijk en betaalbaar het is.

Afspraak maken