ENNIA start met betalingen schade Irma

In Sint Maarten is ENNIA onlangs gestart met het uitkeren van schades als gevolg van orkaan Irma. Ralph Palm, president directeur van ENNIA, stelt dat ENNIA er naar streeft om alle verzekerde schades zo snel mogelijk af te wikkelen en klanten waar nodig al op voorhand tegemoet te komen door voorschotten uit te keren.  Zo kunnen onze klanten snel beginnen met het schadeherstel. Snel herstel is in de eerste plaats in het belang van de klant zelf maar uiteraard ook in het belang van Sint Maarten, aldus Palm. Op dit moment zijn er reeds een groot aantal claims binnengekomen. “Wij verwachten echter dat er nog meer zullen volgen. Nog niet iedereen is vanwege de enorme impact die Irma op het eiland had, in de gelegenheid geweest om zijn schade bij ons te melden”. Op de vraag tot wanneer verzekerden hun schade nog bij ENNIA kunnen melden antwoordt Palm dat dit overeenkomstig de polisvoorwaarden zo snel mogelijk dient te gebeuren.

Ondanks de enorme schade  die Irma heeft aangericht  is er volgens Palm geen enkele reden om te denken dat ENNIA  niet in staat zou zijn om de schades uit te keren. “ENNIA is ruim herverzekerd bij grote internationale herverzekeraars. Het herverzekerd bedrag  biedt voldoende dekking  voor het totaal geschatte schadebedrag van onze polishouders.”

ENNIA blijft de komende weken extra capaciteit inzetten om klanten op Sint Maarten zo snel en goed mogelijk bij te staan. Klanten die hun schades nog niet hebben gemeld verzoeken wij dat alsnog snel te doen. Dit kan ook online. Direct via de homepage van ennia.com kan men doorklikken naar het schademelding formulier. Langskomen kan natuurlijk ook: op werkdagen tussen 8:00 en 16:30 uur op het kantoor van ENNIA aan de W.J.A. Nisbeth Road 97. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer T +1 (721) 543 2232. Schades kunnen ook aan het hoofdkantoor in Curaçao aan de J.B. Gorsiraweg 6 gemeld worden.