ENNIA lanceert meertalige Zika-brochure vol preventietips.

ENNIA lanceert meertalige Zika-brochure vol preventietips.

Deze week brengt ENNIA  een heldere Zika-brochure uit met actuele informatie over het Zika-virus en een groot aantal handige preventietips. De kleurrijke en overzichtelijke brochure is in vier talen te downloaden en wordt gratis uitgedeeld bij ENNIA’s kantoren op de eilanden, zolang de voorraad strekt.

‘Als verzekeraar hebben we onze dienstverlening sinds een aantal jaren uitgebreid met preventie door op structurele wijze voorlichting te geven aan de gemeenschap’, vertelt Gilbert Martina, Senior Managing Director van ENNIA. ‘Naast onze gratis PreventNow seminars, die jaarlijks honderden deelnemers trekken, zijn wij ook zeer actief op social media met allerlei concrete preventie-tips.’

ENNIA publiceert regelmatig over preventie in de vorm van handboeken en brochures om burgers te informeren hoe te handelen bij allerlei soorten rampen, schades en gevaar. Naast het populaire Orkaan-handboek, lanceert ENNIA nu ook voor alle bewoners in de Dutch Caribbean een preventie Zika-brochure in het Nederlands, Engels en Papiaments.

Martina: ‘Het Zika-virus is nu ook in het Caribisch gebied actief en kan bij zwangere vrouwen zelfs grote schade veroorzaken bij het ongeboren kind. Onze brochure gaat in op de oorzaken en verschillende symptomen en gevolgen van het Zika-virus in de wereld en met name in de Dutch Caribbean. Omdat er nog geen sluitend vaccin ontwikkeld is, blijft preventie voorlopig nog het beste medicijn. Vandaar dat de Zika- preventie-brochure een groot aantal praktische tips bevat. Hiermee kunnen burgers in en om hun huis allerlei preventieve maatregelen treffen om te voorkomen dat hun gezin Zika krijgt.’

De Zika-brochure is gratis verkrijgbaar bij ENNIA en kan hier gedownload worden.

Binnenkort stelt ENNIA een Zika-lessenserie beschikbaar aan het onderwijs. Deze serie met modern en actueel lesmateriaal is bestemd voor de eerste groepen van het Funderend Onderwijs en kan dan hier gedownload kan worden.