Rotary Lezing: Klanten als uw ambassadeurs

door Aris van Bijsterveldt

Rotary Lezing: Klanten als uw ambassadeurs door Aris van Bijsterveldt

Welke onderneming wilt niet dat klanten in een rij voor de deur liggen bij de introductie van een nieuwe dienst of product. Dit gebeurt elke keer weer bij de lancering van een volgende I-phone. Consumenten willen betrouwbare producten en diensten van betrouwbare leveranciers. Gewoon zoals het hoort. Als klant wil je precies weten wat je mag verwachten van een product of dienst, en dat wat beloofd wordt wil je ook waargemaakt zien. Deze universele klantbehoefte is eeuwenoud. Toch lijkt deze vorm van betrouwbaarheid een schaars goed.

De Rotary Club Willemstad Lezing wordt gehouden door Aris van Bijsterveldt, expert op het gebied van operational excellence. Hoe kunnen Curaçaose ondernemingen deze eigenschap eigen maken en zich versterken. De lezing zal gaan over hoe een gemeenschappelijke visie doorvertaald naar de dagelijkse praktijk leidt tot meer betrokken medewerkers en een beter klantresultaat. Aris van Bijsterveldt zal in zijn lezing vooral de hospitality en financiële sector uitlichten.

Aris van Bijsterveldt is mede auteur van het Operational Excellence Framework en laat op heldere wijze zien hoe organisaties met succes het vertrouwen van klanten kunnen (her)winnen. Van Bijsterveldt is auteur van het boek Operational Excellence 3.0; Uitblinken in betrouwbaarheid en hij adviseert onder andere Marriott, Delta Lloyd, ING, Atos Benelux, Chocolate Company, Scholten Awater en ENNIA.

Rotary Club Willemstad

Het doel van de Rotary Club Willemstad Lezing is om kennis over te dragen door middel van sprekers die door hun positie, kennis en ervaring een bijzonder verhaal hebben die een meerwaarde kan zijn voor de Curaçaose gemeenschap. Door het bezoek van Aris van Bijsterveldt aan Curacao is er gelegenheid om kennis te maken met zijn expertise.

De lezing duurt een uur en wordt gehouden op donderdag 7 april, 20:00 uur in Belle Alliance van het Avila Beach Hotel.

Nederlands gesproken en toegang is gratis.

Rotary Club Willemstad Lezing wordt mogelijk gemaakt door ENNIA.

 

Gratis e-book Operational Excellence 3.0

Registreer hier voor ontvangst van het gratis e-book Operational Excellence 3.0; Uiblinken in betrouwbaarheid. 

Fill out my online form.