ENNIA maakt zich al vele jaren sterk

voor de duursport op Curaçao

ENNIA maakt zich sterk voor duursport

ENNIA maakt zich al vele jaren sterk voor de duursport op Curaçao. ENNIA was ook de eerste sponsor van de Kids Triathlon in 2003 en is anno 2016 nog immer sponsor van Curacao Triathlon Association.Veel van de deelnemers aan die eerste KidsTriathlon zijn goede triathleten en/of wielrenners geworden.

ENNIA is tevens een paar keer sponsor geweest van de SprintTriathon en sponsorde ook de zware triatlon op Saba een paar keer: ENNIA Hell’s Gate Triathlon. Dan is het verzekeringsconcern ook nog sponsor van WereldKampioene Ironman 70.3 Marlies Kort in de leeftijdscategorie 40-44 jaar.

Mede dankzij de inspanningen van ENNIA is er op Curaçao een ware triathlon- sportcultus ontstaan. Er wordt door het jaar veel getraind door jong en oud, man en vrouw.Triathleten reizen in groepen naar het buitenland om daar deel te nemen aan wedstrijden. Zo hadden Curaçaose atleten onlangs veel succes in Panama. Marlies Kort werd wereldkampioene en Justus van de Lubbe is zich aan het voorbereiden op een Ironman (1,5 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 km hardlopen) die volgend jaar in Frankrijk  georganiseerd wordt.

Het moge duidelijk zijn: de triathlon lééft op Curaçao, mede dankzij ENNIA!