Schademelden bij ENNIA na aanrijding niet meer nodig

ENNIA heeft de schadeafhandeling van voertuigen nu een stuk gemakkelijker gemaakt. Het is voor de klant niet meer nodig naar ENNIA te komen om de autoschade te melden met daarbij vaak wachttijden en formulieren invullen. Vanaf heden wordt de klant binnen 2 werkdagen door ENNIA zelf gebeld om de schade af te handelen.

Deze nieuwe methode met veel tijdwinst voor de klant is mogelijk geworden door vernieuwing van de interne werkprocessen en nieuwe afspraken met Forensys. De benodigde gegevens en documenten van de schade en betrokken partijen regelt Forensys en zij zorgen dat ENNIA dit binnen 24 uur heeft. Het is hier wel van belang dat bij schade aan het voertuig men altijd Forensys belt zodat de schade goed vastgelegd kan worden. Op deze wijze is direct contact met de klant of wederpartij niet meer nodig. Chief Operation Officer Chantal Pietersz-Seferina: “We hebben na grondige analyse van de werkprocessen en zoeken naar een meer klantvriendelijke schadeafhandeling gekozen voor deze oplossing. We werken hard aan verbeteringen en comfort voor de klant.  Voor de toekomst kan men meer verbeteringen van ons verwachten. Paar jaar geleden hebben wij het eigen risico bij WA-verzekering afgeschaft en dit heeft ook voor veel voordelen in de afhandeling van autoschade gezorgd.”

De nieuwe methode betekent dat schadeclaims zonder een rapportage van Forensys niet in behandeling worden genomen. Als Forensys niet direct na de schade aanwezig is geweest dan doet Forensys achteraf een reconstructie. Uitzondering op de regel is bij diefstal van het voertuig of inbraak, in deze gevallen dient men altijd de politie te waarschuwen en is een procesverbaal nodig om te kunnen claimen. Deze nieuwe procedure geeft de klant en wederpartij meer gemak en weinig tijdverlies omdat de schade telefonisch wordt afgehandeld.