Marlies Kort wint

ENNIA Sprint Triathlon 2015

Marlies Kort wint ENNIA Sprint Triathlon 2015

CURACAO – Afgelopen weekeinde vond bij Kokomo Beach de derde editie van de ENNIA Sprint Triathlon plaats. Bij de volwassenen eindigden Marlies Kort, Jeritsandro Martien en het Relay Team Duty Calls, respectievelijk in de categorieën dames, heren en relay, op de eerste plaats. Overall winnaar werd Marlies Kort met een tijd van 1 uur, 11 minuten en 32 seconden.

Zij eindigde gisteren als beste van alle deelnemers. “Ik ben heel erg tevreden met mijn resultaat. Ik ben, zover ik dat goed heb kunnen zien en zelf heb geklokt, ruim 2 minuten sneller dan vorig jaar. Het is fijn als je jezelf nog kan verbeteren”, zegt Marlies. “Het is altijd een goede test om te zien of je training werkt.” Ze wil vlammen op het Wereldkampioenschap in Oostenrijk dat op 30 augustus plaatsvindt. “De ENNIA Sprint Triathlon en de ENNIA Curaçao International Triathlon zijn mooie testmomenten”, aldus de triatleet.

Gijs Hendriks eindigde in de categorie individueel heren na Jeritsandro Martien met een tijd van 1 uur 14 minuten en 3 seconden. Op de derde plaats eindigde Casper Camps. Hij eindigde 17 seconden later dan nummer 2. Bij de dames eindige Petra Vermeer ruim een kwartier na Marlies Kort op de tweede plaats. Tamara Brank eindigde met de tijd van 1 uur, 28 minuten en 44 seconden op de derde plaats.

Ruim 100 sporters deden mee aan de ENNIA Sprint Triathlon. Het evenement werd georganiseerd door Curaçao Triathlon Association. De volwassenen moesten 750 meter zwemmen 20 kilometer fietsen en 5 km hardlopen. De wedstrijd was toegankelijk voor zowel geoefende als beginnende triatleten van 15 tot 80 jaar..

ENNIA Kids Triathlon

Zaterdag stond het evenement in het teken van kinderen uit Aruba. Christiaan Jansen uit Aruba won in de leeftijdscategorie 6 en 8 jaar binnen 13:26 minuten. Bij de jongens tussen 9 en 11 jaar won de eveneens uit Aruba afkomstige Justin Morales binnen 21:55 minuten. Ook Giannon Eights kwam uit Aruba en eindigde op de eerste plaats in de leeftijdscategorie 12 en 14 jaar met een tijd van 33:18 minuten. De Power Boys wonnen bij de relay teams met een tijd van 31:44 minuten. Bij de meisjes tussen 6 en 8 jaar ging Ella Vermeer er met de prijs voor de beste tijd vandoor. Bij de meisjes tussen 9-11 jaar was dit Josha Vermeer.

De ENNIA Sprint Triathlon bij Kokomo was een opwarmer voor de ENNIA Curaçao International Triathlon die zondag 24 mei 2015 bij Santa Barbara Golf & Beach Resort plaatsvindt. De afstanden voor deze triatlon zijn: 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen. Relay teams kunnen ook meedoen. Meer informatie is te vinden op www.triathlon-curacao.com en via telefoonnummers 540 4321 / 515 5005.