ENNIA Curaçao International Triathlon viert eerste lustrum

ENNIA Curaçao International Triathlon

viert eerste lustrum

 

CURACAO ─ Op zondag 24 mei 2015 klinkt op Santa Barbara Golf & Beach Resort voor de vijfde keer het startschot van de ENNIA Curaçao International Triathlon. Vijf jaar geleden probeerden de triatleten de race binnen 3 uur te volbrengen, nu streeft men al om binnen 2 uur en 30 minuten de eindstreep te halen. Gaetan Fetaud uit Frankrijk, de winnaar van vorig jaar, vliegt speciaal naar Curaçao om zondag zijn titel te verdedigen.

De ENNIA Curaçao International Triathlon belooft weer een prachtig evenement te worden. De raceafstanden zijn 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen. Daarnaast wordt gestreden voor het Curaçaos Triathlon Kampioenschap met een aparte categorie voor mannen en vrouwen.

Geïnteresseerden kunnen meedoen als individu of in teamverband. Als individu doen ze alle drie de onderdelen alleen. In teamverband is er een zwemmer, een fietser en een loper. Jong en oud doet mee aan het evenement. De jongste deelnemer Gijs Hendriks is 15 jaar en doet mee in een team. In de 60-plus doen mee Philip Clift uit Grenada, Ruben Suriel en Henk van der Huls uit Curaçao. Ook de winnaars van de in april gehouden ENNIA Sprint Triathlon 2015, Marlies Kort en Jeritsandro Martien, doen weer mee.

 

De start van de wedstrijd is om 06:30 uur in de ochtend en de prijsuitreiking is rond 11:00 uur. Iedereen is welkom om te deelnemers te komen aanmoedigen en na de prijsuitreiking kunnen deelnemers, vrijwilligers en supporters op het strand nagenieten. Toegang is gratis.

Dit internationale triathlon event wordt naast ENNIA ook mogelijk gemaakt door de grote inzet en ondersteuning van Santa Barbara Golf & Beach Resort, de Mijnbouwmaatschappij, de Nederlandse Strijdkrachten, Powerade en de vele onmisbare vrijwilligers die zich elk jaar weer trouw aanmelden.

Voor meer informatie over het programma, bezoek www.triathlon-curacao.com