Ook ENNIA doet mee aan de ALS Ice Bucket Challenge

De President of the Managing Board van ENNIA heeft zich niet laten kennen en is ook de uitdaging aangegaan: de Ice Bucket Challenge om meer bewustzijn te creëren voor de ziekte ALS. Ralph Palm liet in bijzijn van een aantal collega’s een emmer ijskoud water over zich heen storten. Vervolgens gaf hij zijn genomineerden een extra uitdaging: een lokale instantie of goed doel steunen.

De Ice Bucket Challenge-filmpjes voor ALS zijn een hit op social media. Ralph Palm (President of the Managing Board van ENNIA) werd uitgedaagd door het team van BearingPoint Caribbean. “Als actief lid van de maatschappij stelt ENNIA graag tijd en middelen ter beschikking voor initiatieven die het dagelijks leven van onze mensen beïnvloeden en hun welzijn vergroten. Dit soort bewustwordingscampagnes passen perfect in onze bedrijfsfilosofie”, aldus Palm. “Wij hebben lokaal ook een mensen die de genadeloze spierziekte ALS hebben. Daarom hebben wij besloten om namens ENNIA onder meer een geldbedrag aan de lokale zorginstelling SGR-Groep te doneren.”

Aandacht voor lokale zorginstellingen

Palm is echter van mening dat onze maatschappij ook bewust moet worden van andere ziekten en aandoeningen met een enorme impact op de samenlevingen op de voormalige eilanden van de Nederlandse Antillen. “Onze eilanden kampen niet alleen met armoede. Ook vanwege de beperkte middelen krijgen mensen, die bepaalde ziekten of aandoeningen hebben, niet de nodige zorg. Daarom doneren we tevens een geldbedrag aan “Fundashon Autismo Aruba”. Ik daag andere bedrijven uit om ook lokaal een verschil in het leven van mensen te maken.”

Palm heeft Kontiki Beach Resort, de minister van Financiën en Overheidsorganisaties van Aruba Angel Bermudez en Gregory Elias van Fundashon Bon Intenshon genomineerd.

Over ALS

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Voor meer informatie over ALS, bezoek www.als.nl of www.alsa.org.